Мислите да инвестирате в криптовалута? Бъдете готови да загубите всичките

...
Мислите да инвестирате в криптовалута? Бъдете готови да загубите всичките
Коментари Харесай

Инвеститорите в крипто трябва да са готови да загубят парите си, предупреждава британски регулатор

Мислите да инвестирате в криптовалута? Бъдете подготвени да загубите всичките си пари. Това предизвестие насочиха през днешния ден от  на английската Служба за надзор на финансовото държание (Financial Conduct Authority – FCA), съобщи Си Ен Би Си.

Според финансовия регулатор вложенията и заемите свързани с криптовалути вървят ръка за ръка с „ доста огромни опасности “.

„ Наясно сме, че някои компании оферират вложения в криптоактиви или заеми и вложения, свързани с такива, обещавайки висока възвращаемост. Ако хората са подготвени да влагат в този вид артикули, те би трябвало да са подготвени да изгубят всичките си пари “, обявиха от FCA.

Предупреждението идва на фона на нов скок във волатилността на криптопазара, при които поевтиняване на биткойна и на други известни цифрови монети докара до изтриването на към 170 милиарда $ от общата капитализация на всички криптовалути.

Миналата седмица биткойна доближи нов рекорден връх от близо 42 хиляди $, като от ден на ден вложители гледат на цифровия актив като на хедж против инфлацията във време на невиждани фискални тласъци.

Резкият скок в цената на биткойна обаче накара някои коментатори да изразят опасения, че става въпрос за балон, който може скоро да се спука. Най-ценната криптовалута нарастна с над 300% през последните 12 месеца. Наскоро Bank of America дефинира ралито на биткойна като „ балонът на всички балони “.

„ Регулаторът явно е угрижен, че високите опасности, присъщи за криптоактивите, получават още по-големи мащаби от активността на измамници и нерегулирани компании, които засипват потребителите с маркетингови материали, подчертаващи изгодите, само че не и евентуалните дефекти от вложенията в криптовалути “, разяснява Лейт Кхалаф от at AJ Bell

FCA неотдавна ускори регулацията над криптопазара, забранявайки търговията на дребно с криптодеривати.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР