Мислите, че сте в доста добра форма, но не използвате

...
Мислите, че сте в доста добра форма, но не използвате
Коментари Харесай

ТЕСТ: Можете ли да изкачите 60 стълби за 90 секунди?

Мислите, че сте в много добра форма, само че не употребявате всякакви приложения или други интелигентни устройства, с цел да следите здравето си?

Няма проблем, откриватели от Европейското кардиологично общество споделят, че всичко, от което се нуждаете, е хронометър и няколко стълби. Проучването им разкрива, че времето, належащо на някой да изкачи 60 стълби, може да разкрие цялостното здраве на сърцето му и риска от сърдечно-съдово заболяване.

„ Тестът по стълбите е елементарен метод да ревизирате здравето на сърцето си “, споделя създателят на проучването доктор Хесус Петейро, кардиолог от университетската болница " А Коруня ", в известие за медиите. „ Ако ви отнеме повече от минута и половина, с цел да изкачите 60 стълби, сърцето ви не е доста добре и би било добре да се консултирате с доктор. “

Проучването изследва 165 пациенти, които демонстрират признаци на сърдечно-съдово заболяване и са били ориентирани за тестване на извършения за сърцето. Всеки от тези пациенти се е изправял пред проблеми, в това число болежка в гърдите или зной, по време на натоварването. Целта на откривателите е била да проучат връзката сред постоянните ежедневни действия (като нанагорнище на стълби) и лабораторните извършения за сърдечно заболели.

„ Идеята беше да се откри елементарен и на ниска цена способ за оценка на здравето на сърцето “, прибавя доктор Петейро. „ Това може да помогне на лекарите да насочват пациентите към по-обширни прегледи. “

Участниците първо ходели или бягали на бягаща пътечка, като интензивността последователно се увеличавала, до момента в който не се изтощили. Изследователите измерили резултатите в метаболитни еквиваленти (METs), което разкрива връзката с равнището на смъртност. Колкото повече MET може да доближи някой, който се упражнява, толкоз по-ниски са възможностите му за преждевременна гибел.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР