Мислиме да внесеме проект за свалянето на ДДС-то на хляба,

...
Мислиме да внесеме проект за свалянето на ДДС-то на хляба,
Коментари Харесай

Пеевски отиде на работа за втори ден и заговори за сваляне на ДДС и безплатни детски градини

Мислиме да внесеме план за свалянето на ДДС-то на хляба, тъй като това е огромен проблем, на 5%, за медикаментите да помислиме и безвъзмездни детски градини... и за книгите. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който през днешния ден пристигна в Народното събрание за трети път за две години и повторно за два дни. С тези думи Пеевски отговори на журналистически въпрос от през вчерашния ден за това какви законопроекти ще внесе, само че отново не отговори дали ще идва на работа. " От всички ще търсиме поддръжка ", сподели Пеевски. Той добави, че сътрудниците му ще кажат повече и се насочи към стаята на Движение за права и свободи. " Не е почтено по този начин. Малко ли е за днеска? ", говореше Пеевски на преследващите го публицисти, до момента в който сътрудниците му Йордан Цонев и Хамид Хамид останаха сами.

" Сега да ви попитам, всяка заран ли ще бъде по този начин? Мадона да беше да пристигнала в българския Народното събрание нямаше да тичате толкоз ", сподели Йордан Цонев, който е зам.-председател на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание. " Пенсионерите още помнят Мадона ", добави Хамид Хамид.

Сваляне на Данък добавена стойност

" Обмисляме пакет законодателни начинания свързани с някои промени, да вземем за пример Данък добавена стойност за хляба, за медикаментите за книгите. Ще проведем обаче срещи с хлебопроизводителите, с сектора на фармацията и така нататък Защото не е еднопосочно. Не желаеме да бъде популисти ", изясни Йордан Цонев. " Ние би трябвало да сме безусловно сигурни, че цените ще паднат. Може да се получи противоположния резултат – те да задържат цените и да им се усилят облагите ", предизвести Цонев. Той не посочи какво понижаване на Данък добавена стойност се обмисля, който сега е 20% за всички артикули без туризма и хазарта.

И безвъзмездни детски градини

В нашата стратегия, която предлагаме в този момент за разискване на другите партии, предвиждаме строителство на детски градини и то в доста огромни размери от бюджета, заяви Цонев. Според него за задачата може да се пренасочи ресурса даван от държавното управление за саниране. Сега ще обмислим и да е гратис, с цел да може майките да стартират работа, добави Йордан Цонев. Според него казуса с детските градини е доста огромен и не бил единствено в София.

Но нямало популизъм

Цонев отхвърли законодателната самодейност на Движение за права и свободи да е предизборна за локалните избори или за възможни предварителни парламентарни. Нарочно го върша незабавно след изборите с цел да видите, че не е популистко, сподели Цонев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР