„Мислим за бъдещето на децата, те да имат правилното кариерно

...
„Мислим за бъдещето на децата, те да имат правилното кариерно
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Русе Диана Иванова: Мислим за бъдещето на децата и тяхната безопасност

„ Мислим за бъдещето на децата, те да имат вярното кариерно насочване, да се забавляват, само че и да живеят в една безвредна среда. Разбирам адреналинът към високите скорости, само че това, което става по българските пътища, е война. Това безумство би трябвало да спре “, съобщи претендентът за кмет на Община Русе, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, инж. Диана Иванова по време на среща с представители на компании, които образоват водачи на МПС, първенци по автомобилизъм и представители на мотор-спорт гилдията в Русе.



По време на срещата Росен Даскалов – общински началник на Политическа партия ГЕРБ, презентира построяването на център за моторни спортове и сигурност на придвижването. Проектът на Българската федерация по картинг спорт, взаимно с Министерството на спорта, за понижаване броя на жертвите в резултат на пътни произшествия би могъл да бъде прибавен в учебните заведения благодарение на просветителната система и Министерството на превоза посредством построяването на система за обучаване на учащите се по сигурност на придвижването и придобиване на привички за ръководството на автомобил в ранна детска възраст.

Изграждането на умения за безвредно шофиране би трябвало да става редом с построяването на децата като персони, с цел да се трансфорат от рискови в безвредни участници в придвижването. Това може да стане с практическо образование и специфични центрове за образование на деца до 14 год.



„ Използваме за образец водещи страни като Финландия и Англия. Създаването на центрове като този в Русе има на доста места в България. С леки усъвършенствания, учебните дворове могат да се употребяват за дребни центрове, имитиращи градска среда – каране и трениране за безвредно ръководство на колело. Следваща стъпка е във всеки един областен град да има по един център по сигурност на придвижването. Изграждането ще става посредством публично-частно партньорство сред бизнеса и Министерството на спорта “, показа още по време на срещата Росен Даскалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР