Мислех си, че в управляващата коалиция само не се уважават.

...
Мислех си, че в управляващата коалиция само не се уважават.
Коментари Харесай

Борисов брани Турски поток като свое дете: Изкара невероятни цифри за очаквана печалба

Мислех си, че в ръководещата коалиция единствено не се почитат. А те се ненавиждат и ненавиждат, това съобщи на ексклузивен брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде dariknews.bg.

„ Корнелия Нинова споделя, че България би трябвало да възвърне договарянията с " Газпром " за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди тъкмо противоположното. Аз не мога да схвана когато двама вицепремиери приказват радикално разнообразни неща, на кой би трябвало да допускам? Нищо не споделям, единствено съм комплициран ”, добави той.

Борисов съобщи също, че е  признателен  на Асен Василев и министъра на енергетиката, че през вчерашния ден са му дали  опция да обясни лъжите за ръководството на ГЕРБ.

„ На 27 април Василев сподели, че през гръцката връзка може да се докарват към 20 милиарда кубика газ, а те действително са към 31 милиарда Така той изтри с гумичка изказванието, че България няма трасета с които да си обезпечи газ. Това е смешно, ето в този момент излиза наяве каква голяма инфраструктура сме построили, с цел да има диверсификация ", добави някогашният министър председател.

" Над 50 милиарда ще бъде чистата облага за България от Турски поток ", безапелационен бе Борисов. " Вложените държавни средства са 2.1 млрд.лева без Данък добавена стойност. Първата предплатена вноска за така наречен запазен потенциал е 683 млн. лв.. Като се умножи това на 83 години излиза 50 и недостатък милиарда лв. от тръби 100 българска държавна благосъстоятелност ", сподели още водачът на ГЕРБ.

По думите на му когато е станал министър председател всички компресори по газопроводите са били съветски. " Имаше единствено една входна точка, ние ги сменихме с съвременни американски компресори. Затова Асен Василев е благополучен като отиде в Брюксел и е чака рака - всичко му е издигнато и би трябвало единствено да съобщи потенциала. Другото е направено от нас ", уточни Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР