Мислех, че това е сила - като човек е откровен

...
Мислех, че това е сила - като човек е откровен
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе: Заради социализма всеки си мисли, че може да бъде всичко, без да полага никакви усилия

" Мислех, че това е мощ - като човек е прям и си споделя нещата, няма с какво да го удрят. Но се оказва, че хората могат да си измислят неща, с които да те удрят, или да създадат от нещо доста малко нещо доста тежко и да го показват по този начин ". Това сподели в предаването " Посока Култура " по Дарик радио журналистката и писателкаМария Касимова-Моасе.

Тя показа, че до момента в който е била претендент за вицепрезидент, хората към нея са се трансформирали. " Не чаках удари от едно място, не чаках едно типично байганьовско мазнене. Не мисля, че това беше неточност, в противен случай, доста се веселя, че пробвах, доста се веселя, че по този начин се развиха нещата в последна сметка. Аз имам вяра, че съм добра за политиката, само че аз не мога да трансформира политиката сега такава, каквато тя е, а в този й тип не съм най-хубавия човек ", добави писателката.

Мария Касимова-Моасе уточни, че доста е желала да споделя за социализма, така катотова е било нейното детство и най-ранна младост, и добави, че " някак се формирахме като хора през този интервал ".

Тя се среща с публиката в новия ѝ театър " Червена звезда, блок 28 ", а на въпроса за какво споделя за социализма, журналистът отговори по този начин: " Никога не съм мислила като интензивно пионерче, че един ден ще описвам за социализъм в минало време. Като комсомолец в никакъв случай не съм си мислила, че ще описвам за социализма с възприятие за комизъм. И пред мен това е предизвикателство, само че разказът би трябвало да съществува ".

" Искам да възобновя този роман и да забележим, че можем да ненавиждаме това време, само че можем да сме повече от него ", съобщи Мария Касимова-Моасе.

Запитана кое е най-смешното за социализма, тя уточни, че това е фактът, че самият социализъм е нямал никакво възприятие за комизъм, на него всичко му се е коствало съмнително, там са се случвали доста безумни неща от днешна позиция.

" Децата не могат да го схванат и популярност Богу, само че би трябвало да го помнят, тъй като е доста елементарно да върнем нещо, за което нямаме спомен ", сподели още писателката.

" В това време трудът се ценеше, което пък има и неприятната страна, тъй като аз до ден сегашен не се научих да се продавам - работя като вол и от време на време просто за " дайте да дадем ", разяснява още Мария Касимова-Моасе.

" Моят роман върви по фотоси, само че тъй като форматът " сторителинг " у нас не е към момента доста експлоатиран, даже самата аз не знаех в началото каква ще бъде огромната обща поука от всичко това, което описвам. Но с изненада открих, че то самичко си излизаи изводите сами се наслагват ", изясни още писателката.

" Социализмът е отговорен за това, че даде опция на всеки да намерения, че може да бъде всичко, без да поставя никакви старания и без да има някакви условия по отношение на него. Хората не могат да бъдат равни даже по основнияпринцип, че едни са доста работливи, други са мнгоо мързеливи. Даде тази опция, с което унижи надарените хора, работещите хора, взе им смисъла ", съобщи още тя.

" Всяко време ни е отговорно за нещо, само че в този момент е нашето време, дайте да се примирим с този социализъм, да си го кажем и да работим за нашето в този момент, тъй като то ще е отговорно на идващите след нас за техните неуспехи ", безапелационна бе Мария Касимова-Моасе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР