Мисията за изследване на Марс на Европейската космическа агенция (ЕКА)

...
Мисията за изследване на Марс на Европейската космическа агенция (ЕКА)
Коментари Харесай

Прототипът на европейския марсоход е готов за тестове

Мисията за проучване на Марс на Европейската галактическа организация (ЕКА) напредва по проект. Вече е подготвен прототипът на марсохода, който през 2020 година би трябвало да полети към Червената планета, оповестява БиБиСи.

Учени откриха диаманти с извънземен генезис

НАСА ще търси екзопланети с неповторим нов спътник

Марсоходът от задачата ExoMars ще бъде изпратен за проби в Тулуза. Той беше съединен в цех на Airbus във Англия. Прототипът е оптимално непосредствен до окончателния модел. Предстои сери от стрес проби, в това число трептения и нагряване, с цел да се ревизира, че марсоходът и съставените елементи му могат да устоят на изстрелването в орбита и пътуването до Марс.

Boeing и Rolls-Royce влагат в нов вид мотор

SpaceX желае да откри "хора " в други галактики

Тестовете ще покажат възможни пропуски в дизайна или нужда от усъвършенствания. Представители на членовете на ЕКА ще се срещнат на 8-ми май т.г. за обзор на резултатите и последни промени. Досега проблемите са в границите на предстоящото. "Смятам, че като цяло сме на добър път. Може и да е по-добре, само че не ни се постанова да работим двойни смени или през уикендите, което е постоянно срещано при множеството планове към техния край ", разяснява Джордж Ваго, един от учените в плана ExoMars.

Марсоходът Curiousity чества 2000 дни на Марс

Мисията се създава дружно с съветската галактическа организация. Роскосмос работи по модула за приземяване на Марс. След края на тестванията в Тулуза, прототипът на марсохода ще отиде в Москва, с цел да бъде тестван дружно с прототипа на въпросния модул.

След 20 години настоящият въпрос ще е: От Марс ли идваш?

Според Мъск 1 млн. души би трябвало да колонизират Марс

Самият марсоход ще може и да "ходи ". Освен да търкаля колелата си, той ще може да ги подвига и да прави крачки с тях. Това ще му разрешава да преодолява повече трудности и да излиза от вероятно засядане в пясък.

Учените се надяват членовете на ЕКА да провиснал финансиране и за автоматизирана навигационна система. Тя ще даде доста повече независимост на марсохода и ще го направи по-ефективен. Чрез нея ще се спести доста от времето за връзка за подаване на команди от Земята. "Ще ви дам следния образец - в случай че желаеме да придвижим марсохода с 500 метра, посредством самостоятелната навигация това ще отнеме 5 дни. Без нея, може да са нужни даже 15 дни ", споделя Ваго.

През ноември т.г. ЕКА ще реши и тъкмо в коя зона на Марс да изпрати марсохода. Вече има няколко евентуални места, които са богати на минерали и имат следи от съществуване на вода.

ЕКА ще направи и трети марсоход. Той ще е тъкмо копие на финалния модел, който ще отиде на Марс. За разлика от него обаче, ще остане на Земята и ще бъде употребен от учените за препоръка и проби при решаването и отстраняването на евентуални проблеми с главния марсоход.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР