Мисията провалена - това е лаконичният коментар на италианските медии

...
Мисията провалена - това е лаконичният коментар на италианските медии
Коментари Харесай

Зеленски се изгаври с Джорджа Мелони и Берлускони насред Киев

Мисията провалена - това е сбитият коментар на италианските медии за визитата в Киев на премиерката Джа Мелони. Която съгласно най-влиятелните всекидневници на Апенините била " вкаменена ”, " засрамена ”, " унизена ” и " раздразнена ” в президентския замък на Украйна от домакина й Володимир Зеленски.

Поведението към гостенката му римският ежедневник " Република ” дефинира като " унищожителна офанзива ”, " свирепа реакция ” и " дипломатически случай ”, макар " великодушната кошница ” на Мелони с дарове за Зеленски, прецизира " Труд ”.

Поводът за небивалия скандал в историята на външните връзки на Италия най-малко през последния половин век е отправените преди десетина дни рецензии към президента на Украйна от съдружника на Джорджа Мелони в ръководещата дясноцентристка коалиция Силвио Берлускони.

Той нарочи в прав текст като основен провинен за сегашната война в Европа Володимир Зеленски и го посъветва да сяда по-бързо на масата за договаряния, с цел да можел да гушне многото трилиони евро за реконструкцията на страната му.

И когато на заключителната конференция с Мелони във вторник вечерта президентът бе запитан какво мисли за казаното от четирикратния министър председател на Италия по негов адрес, вместо да се измъкне дипломатично с остроумна имитация, Зеленски избра унищожителната дрънканица против съперника. В нея президентът очерта Берлускони като злобен талант, чиято къща в никакъв случай не е била бомбардирана от неговите другари - руснаците, в чиито двор в никакъв случай не били влизали съветски танкове и чиято брачна половинка не е била принуждавана да събира багажа на фамилията му в три часа през нощта, подплашена от бойците на агресора.

Тежки слова, които присъстващите на конференцията италиански публицисти незабавно изтълкуваха и като порицателен въпрос към премиерката в Рим " Какво прави такава персона в обединението ти? ”, и като предизвестие, че до момента в който тя ръководи с непосредствен другар на Путин, фантазията ѝ да се утвърди като предан сътрудник на НАТО и Съединени американски щати, няма да се сбъдне.

Чест прави на италианските медии, че опазиха министър-председателката, наблягайки, че тя напълно дипломатично се е пробвала да потуши абсурда, акцентирайки на конференцията, че персоналното мнение на някого не може да въздейства на решението на държавното управление й. А то постоянно било одобрявало единомислещо решения в интерес на Украйна, в това число и занесената във вторник в Киев великодушна кошница с нови дарове - ангажимент за доставка в най-скоро време на пет изтребителя " Торнадо ”, заричане за образуване в Рим през април на Международна конференция за възобновяване на Украйна и поддръжка на Одеса за Световна столица на културата през 2030 година

Но съгласно в. " Кориере каузи сера ”, очевидно вдъхновен от визитата на Джо Байдън в Киев в понеделник, Зеленски бил предпочел вместо да целуне ръка на гостувалата му дама, да й натрие носа поради вербалните произволи на нейния съдружен сътрудник.

За страдание политическите несгоди на Джорджа Мелони в Украйна може би не свършват с обидното съгласно италианските медии държание към нея на Володимир Зеленски. Защото на връщане към Италия във вторник вечерта, тя е трябвало да има къса работна среща в Полша с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Но единствено била мръзнала на вятъра дълго на летището в очакване тутакси и мястото на " рандевуто ”, които по този начин и не й били обявени. Все отново като разтуха Мелони била получила малко телефонно позвъняване от президента, който я бил поканил да го посети във Вашингтон, с цел да се схванат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР