Мисията на Унгария в следващите 15 години, а и за

...
Мисията на Унгария в следващите 15 години, а и за
Коментари Харесай

Орбан обяви борба срещу "интернационалисткия либерализъм" в следващите 15 г.

Мисията на Унгария в идващите 15 години, а " и за идващото потомство ", ще е опълчване на " интернационалисткия демократизъм ".

Това са акцентите от речта на унгарския министър председател Виктор Орбан в румънския град Байле Тушнад, където всяко лято той обрисува визията си за бъдещето, предадоха " Файненшъл таймс " и " Блумбърг ". Градът бе мястото, където преди години той за пръв път назова Унгария " нелиберална народна власт " и където предходната година разгласи началото на " нова епоха " в страната. Речите му там по време на културен фестивал на етническите унгарци се смятат за " програмни " и се следят с интерес от медии и анализатори.

Премиерът изрази желанието си за " нелиберален " метод, при който " персоналната независимост не може да надвишава ползите на общността, на обществото " и на " християндемокрацията ". Орбан дефинира борбата с демократичната народна власт като приоритет за идните години в миг, когато страната му бива разследвана за нарушение на върховенството на закона.

По думите му демократичната народна власт била положително решение единствено до момента в който имала " позитивен резултат върху човечеството " със отбраната на персоналните свободи и частната благосъстоятелност, само че когато почнала да " скъсва връзките сред индивида и действителността и живота, да слага под въпрос половата еднаквост, да обезценява религиозната и да счита националното самоопределение за ненужно, " наличието се трансформирало. Орбан изясни, че страната му има все по-голяма политическа и икономическа опция да " пази независимостта си ", откакто към този момент е съумяла да " възвърне суверенитета си " в хода на " незаслужено сложна битка ", която ще продължи.

" Очаквам поддръжка от Фон дер Лайен "

Орбан упрекна Европейския съюз, че се самоунищожава, " що се отнася до стопанската система ". Той още веднъж посочи приноса на Унгария в блокирането на " идеологическите горили " Манфред Вебер и Франс Тимерманс, претенденти надлежно на ЕНП (в която членува и неговата партия " Фидес " ) и социалистите на ръководители на Европейската комисия.

В последна сметка " Фидес " бе измежду гласувалите в поддръжка на някогашния немски министър на защитата Урсула фон дер Лайен. Орбан сподели, че чака поддръжка от Фон дер Лайен, с която ще се срещне на 1 август в Брюксел и която даде поръчка, че може да смени тона към разследвани за проблеми с върховенството на закона страни в Източна Европа. Такава е Унгария, изправена пред процедура по член 7 - серия стъпки, които биха могли (макар да не е вероятно) да завършат с лишаване на правото и на глас в Европейския съвет поради подронване на демократичните устои.

Той разяснява и немската политика, като позволи, че възможна коалиция сред Християндемократическия съюз (ХДС) и Зелените би могла да докара до стесняване на унгарската стопанска система, защото една трета от индустриалното произвеждане на страната е обвързвано с немската автоиндустрия, съобщи " Файненшъл таймс ". Затова би трябвало да се начертае " нов път " за 2020 и 2021 година, с цел да се понижи зависимостта от този бранш.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР