Мисията на Русия ще остане същата – просто ще се

...
Мисията на Русия ще остане същата – просто ще се
Коментари Харесай

България изглежда влиза в окото на бурята между САЩ и Русия

Мисията на Русия ще остане същата – просто ще се смени военното аташе. Това съобщи някогашният зам.-министър на външните ни работи Милен Керемедчиев поради – военното аташе Василий Сазанович.
Според него, има две аргументи за това, което се случва. Първо, Съединени американски щати започнаха да постановат наказания против Турция и се чака доста съществено изостряне на връзките сред Вашингтон и Анкара. Това значи смяна на източното крило на НАТО – Румъния и България ще са първите точки на прикосновение с съветските структури. Керемедчиев уточни координационния център на НАТО на Черно море, във Варна, като доказателство накъде вървят нещата.
 Русия ни плаши с ответни ограничения поради изпъждане на посланик от София Русия ни плаши с ответни ограничения поради изпъждане на посланик от София
Посолството на Русия в България дефинира като безоснователно експулсирането на главата на представителството на Министерството на отбра...
Второ – Северна Македония. За Русия забавянето на влизането на Скопие в Европейски Съюз напълно отговоря на нейните ползи, сподели Керемедчиев пред Нова телевизия. И подсети по какъв начин Гърция гонеше съветски дипломати при договарянията за подписване на Договора от Преспа.
Очаквам администрацията на Джо Байдън да е доста по-активна от тази на Тръмп по отношение на Русия, продължи Керемедчиев. Той е сигурен, че ще има две съществени точки на напън – " Северен поток 2 " и Германия, както и " Турски поток ", т.е. България също ще излезе на интернационалната сцена в този аспект.
Керемедчиев разяснява и появяването на турския президент Реджеп Ердоган на конференцията на Движение за права и свободи – посредством видеообръщение. Той видя изявата като обръщение към българския народ. Това ще изиграе неприятна смешка, счита обаче някогашният зам.-външен министър, който чака доста по-твърда позиция на Европейски Съюз по отношение на Турция с налагането на френския президент Еманюел Макрон като водач на Съюза на мястото на Ангела Меркел. Ще би трябвало да вземем страна, не може да сме " добре с всички ", счита Керемедчиев.
Властите очевидно реагират под паника на всеки нов вариант – коства ми се, че очевидно се истеризира. Това разяснява Керемедчиев. Той уточни явно – че от септември се приказва във Англия за, открит е и на други места в Европа.
 Нидерландия гони двама дипломати на Русия поради шпионаж Нидерландия гони двама дипломати на Русия поради шпионаж
Нидерландия упрекна в шпионаж двама съветски дипломати, като те са оповестени за личност нон грата и би трябвало да изоставен страната. Това съобщав...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР