Мисията на ООН в киевското предградие Буча е документирала, че

...
Мисията на ООН в киевското предградие Буча е документирала, че
Коментари Харесай

50 незаконни убийства в Буча са документирани от ООН

Мисията на Организация на обединените нации в киевското предградие Буча е документирала, че там са били убити 50 цивилни жители, в това число посредством екзекуция по бързата процедура, заяви Организация на обединените нации.

" По време на задача в Буча на 9 април чиновници на Организация на обединените нации по правата на индивида документираха противозаконното ликвидиране, в това число посредством екзекуция по бързата процедура, на към 50 цивилни жители там ", съобщи представителят на Службата на Върховния комисар по правата на човека- Равина Шамдасани.

Организация на обединените нации упрекна Русия в дейности в Украйна, които са „ равнозначни на военни закононарушения ", в това число безразборни бомбардировки, при които са убити цивилни жители и са разрушени учебни заведения и лечебни заведения.

" Руските въоръжени сили безсистемно са обстрелвали и бомбардирали обитаеми места, убивайки цивилни жители и разрушавайки лечебни заведения, учебни заведения и друга гражданска инфраструктура - дейности, които са равнозначни на военни закононарушения ", съобщи Равина Шамдасани.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР