Мисията на НАТО в Косово - KFOR, отхвърли искането на

...
Мисията на НАТО в Косово - KFOR, отхвърли искането на
Коментари Харесай

НАТО не разреши на Сърбия да изпрати войски в Косово

Мисията на НАТО в Косово - KFOR, отхвърли настояването на сръбското държавно управление да изпрати до 1000 чиновници на полицията и армията в Косово след поредност от конфликти сред сърбите и косовските управляващи. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от " Ройтерс ".

Бившата сръбска провинция Косово разгласи самостоятелност през 2008 година след войната от 1998-1999 година, по време на която НАТО бомбардира частта от Югославия, включваща Сърбия и Черна гора, с цел да отбрани населяваното от албанско болшинство Косово.

" Те (KFOR) дадоха отговор, че считат, че няма потребност от връщане на сръбската войска в Косово, като цитират резолюцията на Организация на обединените нации, одобряваща техния мандат в Косово ", уточни Вучич в изявление за частната телевизия " Пинк ".

Миналия месец, за първи път от края на войната, Сърбия изиска да разположи войски в Косово поради поредност от конфликти сред косовските управляващи и сърбите в северния район, където те са болшинство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР