Мисията на Фондация „Кристиан Таков, регистрирана в обществена полза, е

...
Мисията на Фондация „Кристиан Таков, регистрирана в обществена полза, е
Коментари Харесай

Близки и приятели на Кристиан Таков учредиха Фондация на негово име

Мисията на Фондация „ Кристиан Таков ", записана в социална изгода, е да спомага за одобряването на полезностите, които осмислиха живота на известния български правист, учител и държавник, а точно: приобщаване на млади българи, бъдещи адвокати и всички будни български жители към концепциите за правдивост, нравственос и морал.

Основните цели на Фондация „ Кристиан Таков " са:

• да поддържа развиването на гражданското общество като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи адвокати в блян към висок професионализъм, независимо мислене и дейна гражданска позиция;
• да популяризира концепциите за правдивост и висок цивилен морал в българското общество и др.;
• да подкрепя млади създатели в региона на музикалното, театралното и художествено изкуство.

Учредители на Фондацията са майката на Кристиан - оперната прима Галя Йончева и най-близките му другари: Петър Иванов (Председател на Фондацията), Анна Ганева, доктор Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доцент доктор Мая Йорданова и Мартин Стоянов. В управителните органи на фондацията вземат участие още доцент Боряна Мусева, проф. Венелин Ганев, доктор Венцислав Л. Петров, арх. Eмил Мечикян, проф. Мила Ганева, Росица Михова, Цвета Попова.

Учредителите на Фондация „ Кристиан Таков " получиха поддръжка за начинанието от голям брой българи с изявена гражданска позиция - представители на разнообразни специалности и последователи на разнообразни политически, стопански и обществени хрумвания. Това съхранява вярата на учредителите, че благосъстоянието от морални полезности на Кристиан Таков, въплътени в задачата на Фондацията, ще бъдат продължени.
Кристиан Таков е една от най-ярките персони на българското съвремие. Блести със своя разсъдък и осведоменост, с непримиримостта си към несправедливостта и с безкористната си безрезервност към студенти, сътрудници, другари и близки. Той е подстрекател и образец за същински актуален будител.

Фондацията е отворена за поддръжката на всички, които споделят нейната идея.

Имейл за връзка: [email protected].

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР