Мисията на Българския червен кръст е да сплотява обществото ни

...
Мисията на Българския червен кръст е да сплотява обществото ни
Коментари Харесай

Румен Радев: Мисията на БЧК е да сплотява обществото ни в тежки моменти на криза, бедствия и изпитания

Мисията на Българския червен кръст е да сплотява обществото ни в тежки моменти на рецесия, бедствия и тествания.

Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев при откриването в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ на тържествения концерт във връзка 140 години от основаването на организацията на Червения кръст в България, който се организира под негов патронаж. Държавният глава прикани доброволците от най-голямата филантропична организация у нас да не престават да притеглят нови съидейници и да съхраняват високо доверието на българския народ, тъй като това е най-ценният им капитал, оповестиха от прессекретариата на президентството.

„ Началото на БЧК, положено в годината на Освобождението, слага началото на непрекъсната поддръжка за положителното в България “, уточни Румен Радев и по думите му от този момент до през днешния ден най-голямата доброволческа организация носи своя кръст да бъде опора на всеки българин в сложна обстановка. „ Значението на БЧК не се изчерпва с оказването на помощ, само че е и знак на човечност, състрадание, съпричастност и взаимност. Вяра, че сме част от цивилизования свят и вяра, че сме същински хуманно общество “, съобщи президентът.

Държавният глава акцентира, че силата на БЧК е точно в доброволческия темперамент и в това, че хората в нея работят не по силата на задължението и принудата, а се управляват от правилата на хуманността и съпричастността. „ За мен е изключително радостно, че голямата част от нашите доброволци сте вие, младежите, прегърнали концепцията за по-хуманен свят и по-сигурно общество “, обърна се президентът към доброволците в БЧК.

Президентът открои и приноса на Червения кръст в България за координацията и взаимоотношението с държавните институции, вероизповеданията, Българската войска и доста неправителствени организации, което потвърждава, че напъните за спасяването на човешкия живот са доста по-ефективни, когато са плод на общо дело.

Румен Радев благодари и за поддръжката и признанието, които БЧК получава от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец. С нейна помощ в страната ни ще бъде построен районен център за логистика и подготовка, който да реагира при бедствия и рецесии за облекчение на човешкото страдалчество. „ Всички институции в България поддържаме тази концепция и дружно ще работим за нейната реализация “, акцентира още в изявлението си президентът Румен Радев.

На тържествения концерт по случай 140-годишнината от основаването на БЧК участва и брачната половинка на президента Десислава Радева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР