Мисията иска бул. "Драган Цанков" в София да стане булевард

...
Мисията иска бул. "Драган Цанков" в София да стане булевард
Коментари Харесай

Украинското посолство поиска преименуване на улици в София, Варна и Русе

Мисията желае бул. "Драган Цанков " в София да стане бул. "Украйна ", а "Ниш " в Русе - "Героите на Украйна "

Украинското посолство у нас излезе с апел да си преименуваме няколко улици в София и страната на името на Украйна или производни. Става въпрос за адресите на съветското посолство и съветските консулства във Варна и Бургас.

Така, да вземем за пример, бул. "Драган Цанков " в София, наименуван на името на българския министър-председател, на която се намира посолството на Руската федерация, би трябвало да се споделя отсега нататък бул. "Украйна ". Улицата, наречена на именития кюстендилски художник Никола Мирчев, на която е ситуирано съветското консулство в столицата, да бъде преименувана на улица "Героите на Украйна ".

Амбасадата на Киев желае още да сменяем Македония с Украйна и по този начин към този момент да се назовава улицата във Варна, на която е адресът на съветското консулство там.

Улица "Ниш " в Русе да се споделя "Героите на Украйна ", гласи още известието на украинското посолство.

Аргументът за самодейността на дипломатическата задача на Киев е "Принуждаването на съветските посолства по целия свят да бъдат ситуирани по улиците "Украйна " е част от нашите международни старания да изолираме Русия и да депутинизираме света ", споделят от посолството, като цитират своя външен министър Дмитро Кулеба.

"Това би бил един алегоричен акт в поддръжка за украинския народ, който пази своята самостоятелност във войната, стартирана от Русия. Кампанията на Ukrаinе Street приканва целия свят да направи Украйна част от своите столици и те виждат тази самодейност като доста мощен метод да се отговори на опитите на Русия дейно да зачеркнат Украйна и украинската просвета ", написа в апела на амбасадата.

Оттам ни припомнят, че своите улици към този момент са преименували в Албания, Латвия, Норвегия и Канада. В Торонто авеню "Сейнт Клер " към този момент е прекръстено на "Площад на Свободна Украйна ", а в другите две страни улиците, на които се намира съветското посолство, са наречени или "Свободна Украйна ", или "Независима Украйна ".

Междувременно жителите на Атина, Вашингтон и Лисабон също се обърнаха към локалните препоръки с концепцията за преименуване, поддържат апела си към българите от украинското посолство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР