Мисис Удмуртия Елена Максимова е Mrs. Universe 2022 (Мисис Вселена).

...
Мисис Удмуртия Елена Максимова е Mrs. Universe 2022 (Мисис Вселена).
Коментари Харесай

Елена Максимова от Удмуртия е Mrs. Universe 2022

Мисис Удмуртия Елена Максимова е Mrs. Universe 2022 (Мисис Вселена). Това реши на оспорвано съвещание журито с ръководител организаторката на състезанието Меги Савова. Победителката бе коронясана от Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021. Нищо чудно новата Mrs. Universe 2022 да е с нашенски корени, тъй като 8% от популацията на Удмуртия са волжки българи.

Мисис Вселена 2023 Елена Максимова е родена в дребното удмуртско селце Старая Гя. ТЯ е на 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и към този момент е посетила 34 страни. Приключенският й дух я води в Австралия, където придобива документ за професионален гмуркач.

Като любителка на непознатите езици (говори четири) Елена е трансформирала заниманието си в специалност. Тя управлява верига от центрове за непознати езици в Ижевск, столицата на Удмутрия.

От близо стоте претендентки за купата на сцената останаха определените в Топ 25, измежду които и българската представителка Станислава Василева.  Как измежду толкоз красиви, преуспели в специалността отлични майки да бъдат посочени единствено пет?! Заради сложното решение на спечелилия в " Като две капки вода " Стефан Илчев му се наложи да изпее четири песни, до момента в който журито разсъждава и спори.

Носителките на купата " Мисис България " за следващ път демонстрираха, че реализират удивителен синхрон, както при връчването на короните и лентите, по този начин и като членове на отговорно и умело жури. А то бе в състав:  генералният шеф на състезанието Сава Цеков,Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс,  доктор Симон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и  вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево,.

А ето и резултатът от работата на журито:

Първа подгласничка - Амбър Уан Mrs.Vietnam

Втора подгласничка - Естер Супа Mrs. Venezuela

Трета подгласничка - Зоя Шейх  Mrs. Indian Ocean

Четвърта подгласничка - Сео Юн Чой Mrs. South Korea

България в никакъв случай не е била хазаин на международен конкурс  с подобен обсег. За да вземат участие в конкуренцията за купата Mrs. Universe (Мисис Вселена) се стекоха повече от 100 носителки на  корони от всички краища на планетата. Организаторката Меги Савова категорично акцентира, че  събитието излиза надалеч отвън рамките на елементарен конкурс за хубост.  За претендентките не е задоволително да са грижовни майки и да наподобяват добре. Всяка от тях е потвърден експерт, с гражданска позиция и е предана на благотворителна идея.

Това е 45-ото издание на интернационалния конкурс, който се радва на стабилно развиване и неизменим престиж. В него могат да вземат участие дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на фамилни начала с половинката си. За всяка страна е разрешено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от разнообразни райони.

Ще проследим хронологично събитията, съпътстващи състезанието, до момента в който стигнем до кулминационната точка – финала в Зала 3 на НДК.

Още с идването си " коронованите дами " получиха и раздадоха дарове. Всяка бе донесла присъщи за родината си армагани за останалите участнички, а те ще отнесат в домовете си спортни екипи и фланелки с надпис Mrs. Universe от Flair и козметика от PierreFabreBulgaria. В чантите си  към този момент ще носят ключодържатели от естествена кожа, подарък от Cocoon, още веднъж с надпис, доказващ присъединяване им в международния конкурс. Финалистките ще са още по-късметлии. За тях от същата компания са подготвили ефектни чанти с логото на Mrs. Universe.

Красавиците провокираха запушване в центъра на столицата при обиколката на София, подарена им от Дари травел като си направиха безчет селфита и фотоси пред всяка забележителност. Денят приключи уместно с българскигозби и нашенски ритми в кръчма Роден край. Момичетата се раздадоха, претворявайки всяка в своя жанр стъпките на правото хоро на " Назад, обратно, моме Калино ", водени от Мисис България 2019 Марина Цветанова и участничката в състезанието Мисис България 2022 Станислава Василева. А когато се появиха кукерите от еуфорията се заразиха даже най-сериозните съпрузи, съпътстващи претендентките.

На 1 февруари бе най-емоционалният и разтърсващ ден от вълнуващото събитие. В Балната зала на комплекс Монтесито, където бяха отседнали хубавиците, се организира форумът срещу домашното принуждение. Всяка от участничките имаше лимитирани минути за изявление, множеството от тях бяха подготвили къси филми, които описват персонални истории. Искрени сълзи, раздиращи душата самопризнания, смразяващи факти…

Човек не може да проумее по какъв начин съвсем всяка трета от тези преуспели и блестящи дами са били подложени на физическо, психическо, полово или икономическо принуждение. Присъстващите дълго ще помнят по какъв начин Mrs. Euro Philippines извади от копринена торбичка двата ножа, с които заспивала всяка нощ, с цел да се пази от половите похищения на доведените си братя.

Mrs. UAE пък е осиновила три девойки, потърпевши от домашно принуждение, тъй като на нея добра жена й е подала ръка, когато родила щерка си на 15. Мъжът на Mrs. Africa пък три пъти опитал да я убие. Представителката на Казахстан плака, до момента в който споделяше по какъв начин нейна близка, телевизионна водеща, починала от ръката на брачна половинка си. 

Общото обръщение на всички участнички във форума бе: " Не сме сами! И в случай че се обединим, можем да победим насилието. Но би трябвало да приказваме за него и да не се срамим, тъй като виновността не е наша ".

След прочувствения катарзис, претендентките за Mrs. Universe имаха опция да реализират баланс с посещаване в Боянската черква, обезпечено от Дари травел. По време на екскурзията те " вкусно съгрешиха " с KFC, само че послекомпенсираха със здравословно меню от Arnold food и италианска вода S. Bernardo.

Колкото и извисена да е една жена, неизбежно попада в плен на извършването на покупки. Посетителите на столичен молдълго ще помнят десанта на хубавиците, които въодушевено се заеха да влагат в локалната стопанска система и накупиха дарове за околните си.

Колкото и изтощително да бе тичането из мола, хубавиците не можаха да откажат на Мисис Баба Вселена Магдалена Динкова да опитат от домашните й гозби. Кметицата на село Върбешница дойде особено в " Монтесито ", с цел да ги нагости със собственоръчно точени погачи и банички и фасул с наденица. Кошничката от тесто, увенчана с корона от фондан бе толкоз изящна, а носителката на купата Mrs. GrandmaTopUniverse по този начин атрактивна в достоверната си национална носия, че дамите се подредиха на дълга опашка за фотография с нея. Вечерта приключи с караоке, в което не всички демонстрираха вокални благоприятни условия, само че пък се забавляваха откровено. Най-зрелищна за феновете в Зала 3 на НДК бе вечерта, в която претендентките за купата Mrs. Universe  дефилираха по национални костюми. Представите им за фолклорни носии бяха превърнати в цели композиции, надхвърлящи въображението – светещи структури от пера, плъзгащи се табуни с коне, комплицирани каскади от цветя по главите, послания за мир по шлейфовете… Дамите се бяха постарали да затруднят оптимално журито, само че след дълги диспути, то въпреки всичко дефинира премиите. Лентата за най-артистичен народен костюм отиде при Mrs. Indian Ocean, с наградата за Най-автентичен тоалет се окичи Mrs. Tokyo, а Mrs. Best National Costume стана Mrs. West Asia.

Магьосниците на косите от Cristian of Roma се погрижиха за прическите на претендентките, а гримът и театралните резултати за финалната гала са обезпечени от Code fashion TV.

Вината на Katarzhynaдопринесоха за отличното въодушевление на присъстващите, основано от тържественото разкриване с осъществяване на Внучките на бистришките баби, вписани в нематериалната съкровищница на ЮНЕСКО.

След това състезанието бе напълно в ръцете на водещите, които се оправиха ослепително. Мариана Маринова – Мисис България и вице Мисис Вселена бе в тоалет на Киара модерно на дизайнерката Гергана Апостолова. А артистът и артист Иоан Карамфилов, който водеше на британски бе облечен от законодателите на мъжката мода Агресия.

Валентин Велчев изпя две фолклорни песни на британски и испански като жест към участничките. А упоменатият към този момент Стефан Илчев потвърди, че ненапразно професор от консерватория в Залцбург (изпълнителят е приключил оперно пеене) го дефинира като един от четиримата тенори-алтино в света.

Красавиците от " Великолепната петорка " на Mrs. Universe получиха чанти от Cocoon с избродирано логото на състезанието. От всяка от тях е създаден единствено един-единствен образец, което ги прави в действителност неповторими.

Представителките на Корея, Япония, Филипините и Индия се радваха на шумни и радостни лобита, а дипломатите им демонстрираха, че в техните страни хубостта е държавна политика, която се поддържа интензивно.

Официален медиен сътрудник на събитието е Code Fahion TV с права да излъчи извънредни репортажи. Модната телевизия обезпечи и специфичните резултати на сцената. Осветлението и озвучаването на грандиозното събитие бе от Вражеска емиграция Европейски Съюз ТЕХ ЕООД. Специални благодарности на БиТи Ви за интервютата с участничките. На Делта гард участнички, посетители и жури разчитаха за своята сигурност и сигурността на събитието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР