Мишо Вълчев си е заслужил правото да говори за Левски.

...
Мишо Вълчев си е заслужил правото да говори за Левски.
Коментари Харесай

Мишо Вълчев за ТОПСПОРТ: Левски може да е на трето място и с треньор за 6000 лева

Мишо Вълчев си е заслужил правото да приказва за Левски. Именитият футболист и треньор от предишното, постоянно споделя това, което мисли, без недомлъвки. Той е треньорът, който вечно ще остане в историята на клуба, откакто под негово управление " сините " завоюваха с 5:0 финала за Купата на България през 1998 година против ЦСКА - годината, в която безконечният противник празнуваше своя 50-годишен празник. Ето какво сподели Мишо Вълчев за ТОПСПОРТ за актуалната обстановка на " Герена ".

Господин Вълчев, какво да чакаме от Левски напролет?

- Със сигурност по-добри игри и резултати. Привлякоха се задоволително нови футболисти - в този момент 6, през лятото 14, групата е задоволително солидна. Лично аз не утвърждавам сходна политика, тъй като броя е прекомерно огромна. По принцип е хубаво да се вземат един път повече футболисти, а след това да се прибавя с по един, двама, най-много трима на трансферен прозорец, само че да приемем, че събитията са такива, че Левски се нуждаеше от форсиране.

Какво желаете да видите от новите играчи?

- Повечето, които бяха привлечени би трябвало да прибавят качество в играта. Някои от тях идват с положителни визитки, което значи, че ще се чака непосредствено да влязат и да вършат разликата. Затова и персонално аз не съм склонен с изказванието, че ще им е нужно време за адаптация. И да е по този начин, това не трябва да става за сметка на резултати и игри. С положителните футболисти е по този начин - влизат и дават класата. Това чакам от новите.

Кой ви се понрави от зимните попълнения?

- Не съм гледал детайлно цялата подготовка, само че Паулиньо е забавен футболист, който може да даде нужната заостреност в предни позиции. Другите играха прекомерно малко, към момента нямам усещания от тях. Така или другояче би трябвало да изчакаме първите два, три мача, с цел да добием визия за равнището на тези футболисти. Не би трябвало да бързаме с оценките, било то в негативен или позитивен проект. Някой може да тръгне доста мощно, да направи един, два мощни мача, само че след това да го няма никакъв. Важно е да има неизменност, традициите на Левски го изискват. Може да си бил на равнище в различен клуб, да си се откроявал, само че Левски е друга бира. На " Герена " би трябвало да си непрекъснато на висота, тъй като няма кой да те чака.

 Кирил Ивков:
Кирил Ивков: " Ударите под кръста " към Левски и ЦСКА идват от една посока

" Любослав Пенев не става за президент на БФС "

Какво липсваше на Левски през първата половина на шампионата?

- Иска ми се да виждам по-разнообразен футбол. Не споделям, че Левски би трябвало да се пуска неразумно в офанзива. Хубаво е, че Делио Роси обърна внимание на отбраната, в много мачове тимът не допускаше гол, само че това не би трябвало да е за сметка на офанзивата. Доста постоянно през есента гледахме незанимателен футбол от страна на Левски, в който липсваха детайл на изненада и атракция. Иска ми се да забележим напролет баланс в играта на Левски - както в отбрана, по този начин и в офанзива. В по-голямата си част от съществуването си философията на Левски е била да изповядва настъпателен футбол. Плюс е, че тимът усъвършенства държанието си в отбрана, само че в предни позиции обстановката не е добра. Както споделих - няма го детайла на изненада, липсва скорост в офанзивите, фантазията. За този баланс приказвам. Чух няколко пъти Роси да споделя, че няма реализатори за подобен футбол, само че не съм напълно склонен, тъй като не е обикновено против по-слабите тимове Левски да не може да сътвори задоволително на брой голови положения и да печели с по едно на тъга. Понякога даже и не печелеше...

Различни са настроенията против Делио Роси, за какво?

- Оценката за работата на един треньор в Левски се дефинира от три индикатора - резултати, метод на игра и наличие на публиката на трибуните. За Левски характерното е, че по-важна е играта, в сравнение с резултатите. Нещата са свързани, тъй като има ли качесвена игра, е ясно, че резултатите ще дойдат. За работата на Делио Роси би трябвало да стартираме да съдим от този миг нататък. Положителна оценка можем да му дадем, в случай че тимът промени образа си, конкурентен е на първите два тима и завоюва Купата на България. Тогава, според мен, би трябвало да се даде картбланш на Роси и за идващия шампионат. При всевъзможен различен вид смятам, че сезонът ще е провален. На мен персонално ми прави усещане, че Роси си опонира в изявленията. Един път споделя, че взе участие в селекцията, по-късно щял единствено да тренира тима, което на мен ми наподобява на тичане от отговорност. В хода на сезона говореше, че му трябват още футболисти, в този момент пък 26 му били доста. При състояние, че 3-4 съвсем постоянно са контузени или осъдени, трима са вратари, не виждам какъв е казусът. Другото, което ми направи усещане е, че той сподели, че не търси в новите футболисти класа, а просто допълнение на състава, в което не виждам необикновен смисъл. Нали концепцията на селекцията е да се подсилиш, с цел да си конкурентен на останалите, да гониш по-високи резултати. Ако концепцията е да се прави селекция, единствено, с цел да се каже, че е направена, смисъл няма. Спациално в Левски този метод на работа е очевидно погрешен, тъй като с изключение на липса на резултати, коства съществени финансови загуби на клуба.

От думите ви да разбирам ли, че не сте уверен, че Делио Роси е индивидът за Левски?

- Пролетта ще покаже. Не би трябвало да забравяме, че той пристигна в заварено състояние, не прави подготовка, селекция, само че както споделих обстановката към този момент е друга. Ръководството му обезпечи играчите, които пожела, изискванията за подготовка също. Оттук насетне няма място за повече оправдания. Ако има резултати напролет и позитивно развиване в играта, значи той е индивидът за Левски. Ако няма, не виждам смисъл да стои, тъй като едно трето място у нас може да се реализира и с треньор за 6000 лв., а не за 55 000. Аз не слагам под подозрение биографията на Делио Роси. Пепел ми на устата, в случай че кажа сходно нещо за човек със сериозен стаж в един от най-силните шампионати. Но неговият максимален триумф в Лацио е преди много години. С времето и той се е трансформирал, както и желанието му за работа, и не на последно място - футболът също съществено се промени. Със сигурност този Делио Роси не е оня треньор, който е бил преди 10 години.

Сегашната групировка на Левски конкурентна ли е на първите два тима в шампионата?

- Има какво да се желае. Двамата вратари не са подготвени за огромни неща във футбола, крайните бранители също. Цветкович прави положително усещане, когато се включва в предни позиции, само че в отбранителен проект играта му доста куца. Същото се отнася и за левия фланг, по тази причина и там се взе още един футболист. В средата на терена май най-добре стоят нещата. В предни позиции играта на Серджиу Буш страда. Габриел Обертан стартира доста мощно в Левски, само че по-късно формата му внезапно спадна. Направи положителни 5-6 мача, очевидно смяташе, че самичък може да бие противниците. Всичко му се получаваше, разчиташе на мощния си дрибъл, само че в хода на шампионата се загуби. Ясно е, че за него Левски е краткотраен вид.

Има ли конспирация в битката за първото място?

- Лудогорец има действителна конкуренция. ЦСКА се показва добре, сработен и уравновесен тим са, несъмнено, няма да пропусна и Левски. Но по-реално е, в случай че някой ще смъква Лудогорец от върха, това да е ЦСКА. В Разград се видяха някои съмнения през първия полусезон. Предстоят мачове с Милан, който си стъпи на краката, макар неуверените игри при Гатузо първоначално. Сега наподобяват по-добре, тъй че Херо ще би трябвало да измисли нещо по-нестандартно, в случай че желае да вземе нещо от мачовете с италианците.

 Делио Роси: Левски има потребност от религия и молитва (ВИДЕО)
Делио Роси: Левски има потребност от религия и молитва (ВИДЕО)

" Пожелавам си да спечелим трофей "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР