Мишената на опита за покушение бил със свой познатОкръжна прокуратура-Велико

...
Мишената на опита за покушение бил със свой познатОкръжна прокуратура-Велико
Коментари Харесай

Имало е очевидец на стрелбата срещу свидетеля по делото Килърите

Мишената на опита за нападение бил със собствен прочут

Окръжна прокуратура-Велико Търново управлява досъдебното произвеждане по отношение на получения сигнал за пукотевица в Горна Оряховица.

Екшънът се разиграл към 7,30 ч. в сряда. В районно управление (на МВР) на МВР-Г.Оряховица, е постъпил сигнал от Цончо Ненов, по тази причина че против него и друго лице, намиращо се в автомобила му, са създадени изстрели. Нападателят е избягал от мястото на престъплението.

" В хода на следствието се правят дейности по следствието за събиране и инспекция на доказателства за изясняване на събитията, свързани с произшествието, подхванати са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички вероятни версии за претекстовете и характера на похищението ", декларират още от Окръжната прокуратура.

Цончо Ненов е прочут като един от основните очевидци по мегаделото " Килърите ". Арестите започнаха през 2010 година, а процесът против участниците в незаконната група приключи през 2015 година. Трима от групата за мокри поръчки са в пандиза до живот. Това са Петър Стоянов - Сумиста, който е апетитен за водач на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият наказан е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е наказан за образуване на убийствата на търновския юрист Петър Лупов и шуменския предприемач Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са приети за отговорни за подбудители и помагачи в осъществяване на двете убийства.

Янко Попов е наказан за присъединяване в убийството единствено на Лупов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР