Мишел Темер Долната камара на бразилския Конгрес гласува да бъдат

...
Мишел Темер Долната камара на бразилския Конгрес гласува да бъдат
Коментари Харесай

Бразилският Конгрес отхвърли обвиненията в корупция срещу президента


Мишел Темер

Долната камара на бразилския Конгрес гласоподава да бъдат отхвърлени обвиняванията в корупция, предявени от прокуратурата против президента на страната Мишел Темер, с което го избави от изправянето пред Върховния съд на страната, съобщи Ройтерс.

В съвещанието, което продължи над 12 часа и се предаваше директно по телевизионния канал " Глобо ", за отменяне на обвиняванията гласоподаваха 251 депутати, а за продължение на следствието посредством предаването му във Върховния съд - 233-ма. Двама се въздържаха.

За да продължи правосъдното разследване обвиняванията против Темер трябваше да бъдат подкрепени от най-малко две трети от членовете на долната камара, т.е. от 342-ма депутати от общо 513. В залата участваха по-малко от 500 депутати и скоро след началото на вота стана ясно, че съперниците на Темер не могат да съберат нужните им гласове.

Решението на камарата значи, че наказателното дело против президента се замразява до приключването на мандата му в края на 2018 година

Депутатите от опозицията, които се стремяха да провалят съвещанието, до последния миг се отказваха да записват наличието си, въпреки и да се намираха в постройката от ранно утро. Някои от съперниците на президента внесоха в заседателната зала плакати с девиз " Долу Темер! "

Гласуването стартира на фона на известието, че президентът е постъпил в болница поради урологичен проблем. По-късно обаче стана известно, че след осъщественото му здравно проучване той е бил изписан. Напускайки болничното заведение, Темер отговори на въпросите на публицистите с една единствена фраза: " Цял съм ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР