Миша Зверев бе глобен с 45 000 долара след отпадането

...
Миша Зверев бе глобен с 45 000 долара след отпадането
Коментари Харесай

Миша Зверев в историята на Шлема с рекордна глоба

Миша Зверев бе санкциониран с 45 000 $ след отпадането си в първия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Германският тенисист бе осъден според новото предписание, наложено от Борда на Големия шлем, което цели да ограничи присъединяване в първия кръг на играчи, които имат травми, само че стартират мача и след това се отхвърлят по време на мачовете си. Санкцията е рекордна за шампионат от Големия шлем за демонстрация на корта.

32-ият в схемата Зверев дойде в Мелбърн с контузия, само че все пак излезе на корта в първия кръг против корееца Хьон Чун, а при 2:6, 1:4 във втория сет се отхвърли и прибра 60 000 австралийски $ от наградния фонд.

Звереви обясниха за какво Гришо и куп тенис звезди живеят в Монте Карло

Новото предписание, наречено "Участие в първи кръг ", гласи, че тенисистите ще бъдат глобявани с полагащото им се от наградния фонд, в случай че не се показват на корта съгласно "професионалните стандарти ". Отказването по време на срещата е един от факторите, които ще бъдат взимани под внимание.

Ако контузеният състезател се откаже преди началото на шампионата, той прибира половината от полагащото му се от наградния фонд за присъединяване в първия кръг. Играчът, който влиза на негово място, така наречен "лъки неудачник ", взима останалата част от наградния фонд.

Често контузени играчи единствено маркират присъединяване, отказвайки се по време мача, за да приберат парите от наградния фонд, като по този метод заемат място в главната скица за някои от идващите от квалификациите. Новото предписание цели секване на тези нелоялен практики./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР