Мисълта на Иван Костов, че в България всички сме братовчеди,

...
Мисълта на Иван Костов, че в България всички сме братовчеди,
Коментари Харесай

Какво свързва прокурора Адалберт Кръстев с Красимир Каракачанов?

Мисълта на Иван Костов, че в България всички сме братовчеди, непрестанно намира нови потвърждения. Кой наложил да вземем за пример, че шефът на Военно-окръжната прокуратура в София

Адалберт Кръстев е остарял другар с търговеца на паспорти Петър Харалампиев – Бате Харо, а около него и с някогашния боен министър Красимир Каракачанов, чийто шурей пък е строителят и резач на бракувана военна техника Димитър Немски, брат на някогашната прокурорка и сегашна арбитър Маргарита Немска?!

 

Прокурорско-приятелско-роднинските връзки могат да бъдат продължени, тъй като мъжът на Маргарита Немска е Емил Писков, който на собствен ред се оказа дясна ръка и най-пръв сподвижник на разстреляния Мартин Божанов – Нотариуса. На човек може да му се завие свят от тези преплетени връзки, само че по този начин или другояче те са факт.

 

Прокурорът Адалберт Кръстев стана прочут, откакто се оказа един от първите пристигнали, незабавно след полицията, на мястото на страшната злополука на бул. „ Черни връх ”, породена от Георги Семерджиев. Разследващите първо го описаха – „ един човек с бял костюм ”, който „ се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и стартира да приказва по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за жалост, телата на починалите девойки ”.

По-късно беше обявено и името му – Адалберт Кръстев, а криминалистите изрекоха догатки, че е пратен от някого, с цел да види какво се случва.

 

Тези дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е предложил на Висш съдебен съвет да образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Военната прокуратура и той да бъде дисциплинарно уволнен.

Предложението идва след проверка, която открива многочислени нарушавания, направени от Адалберт Кръстев.

 

Той беше и един от прокурорите в така наречен лист на Рашков с магистрати, които не са описали в декларациите си парцелите си зад граница.

В декларацията си за 2020 година Кръстев е отбелязал два наследствени парцела в Германия – къщи по 400 квадрата в Кобленц и Бопарт (готино туристическо градче), които придобил през 2017 година С други думи – заявил ги, само че няколко години по-късно, очевидно когато е нямало метод повече да мълчи. Според негови сътрудници имал хотел в Германия, само че подобен парцел не се вижда в декларацията.

 

Според осведомени Адалберт Кръстев бил в недружелюбност по времето на Сотир Цацаров. Нещо повече – повдигнал му обвиняване, тъй като показал документи с погрешно наличие - някакво менте – здравно, с което кандидатствал в конкурс за ЧСИ. При Иван Гешев обаче Адалберт Кръстев е „ оправдан “. Оказва се, че Гешев работил чудесно с него и освен това не е единственият.

 

Маргарита Немска

Шефът на военната прокуратура се сработва и с някогашния боен министър Красимир Каракачанов. Връзката сред двамата е направена от Петър Харалампиев – Бате Харо. Като изтъкнат деятел от Вътрешна македонска революционна организация, той е конфигуриран за началник на Агенцията за българите в чужбина. Само че е задържан през 2018г. и изкарва 7 месеца в ареста, а в този момент е обвиняем, най-общо казано, за корупция – продажба на български паспорти против рушвети. При това, както към този момент стана ясно, той даже не е най-високото равнище в схемата, през която се въртят милиони евро. И все пак, 6 години по-късно още никой не е наказан за тази спекулация.

 

И по какъв начин да е, откакто и тук връзките са доста дебели. Адалберт Кръстев, който е от ромски генезис, учил в колеж дружно с Бате Харо. Покрай тази връзка намазал, споделят чудесно осведомени, и самият Каракачанов, до момента в който е боен министър. Той се чувствал доста спокоен, когато се завъртели схемите с ремонтите и модернизацията на военна инфраструктура.

За да не сме голословни, даваме образец. Наред с всичко друго, тези дни стана ясно, че договорите за рационализация на авиобазата в Граф Игнатиево, където ще се базират новите изтребители F-16, подписвани по времето на Каракачанов, на инат на всякаква логичност. Към необичайно определените компании – строители са преведени стотици милиони левове задатък. Договорите са изтекли, само че действително нищо не е направено.

 

Дори новоизградената. писта сега се наводнява, хангарите за самолетите ги няма и още куп неща са до под кривата круша. Да забележим къде ще се подслонят изтребителите, които св чакат при започване на 2025 година Да напомним още, че и брачната половинка на войводата – Росица Каракачанова, братовчедка на евродепутата Андрей Слабаков, също е прокурор.

 

Петър Харалампиев

Изскача обаче и още една забавна линия. Съпругът на сестрата на Каракачанов – Светлана, която умря от КОВИД-19 през 2021 година, е Димитър Немски. Зетят е доближен до Гриша Ганчев още от 90-те години на предишния век. Известен е като строител с огромен обсег – подвига апартаментни хотели на плажа Харманите в Созопол, а в този момент една от фирмите му стои зад голям затворен комплекс в столичния квартал „ Овча купел ", Една от компаниите на Немски продаде и за жълти стотинки мезонет на самия Красимир Каракачанов през. 2019 година в центъра на София. Домът на някогашния боен министър му беше излязъл по 380 евро на квадрат, до момента в който съседите заплащат по 1200 евро. От Вътрешна македонска революционна организация напряко настояват, че Немски е подставено лице на баш войводата.

 

Да не пропуснем, че до момента в който Каракачанов е на власт, компаниите на шурей му купуват на ниска цена бракувана военна техника и печелят контракти за разфасовка на площадката на АЕЦ „ Белене ", задвижен е и планът им за бунище за рискови боклуци в Русе и рязане на остарели кораби. Въобще бизнесмен с огромен обсег, само че и попаднал на точните родственици!

 

Ако семейството Немски звучи познато, не е инцидентно. Димитър Немски е брат на някогашната зам.-градска прокурорка и сегашна арбитър от Административния софийски съд Маргарита Немска. А тя, както към този момент стана известно, живее с Емил Писков, някогашен чиновник в ГДБОП и ДАНС, сподвижник и дясна ръка на разстреляния Мартин Божанов – Нотариуса. При такива, близки магистратско-роднинско-приятелски връзки не е чудно, че Каракачанов е недостижим, а делото на Бате Харо се точи някъде из правосъдните зали. И отново да уточним – той беше задържан през октомври 2018 година, след това две години се писа обвинителен акт и по този начин към този момент сме 2024 година, а развръзката я няма към този момент 6 години и по какъв начин да я има при тези преплетени връзки.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Адалберт Кръстев Красимир Каракачанов Иван Костов Маргарита Немска Емил Писков Мартин Божанов – Нотариуса Сотир Цацаров Иван Гешев Петър Харалампиев – бате Харо андрей слабаков Росица Каракачанова Димитър Немски
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР