Мисълта, че в тялото ни може да живеят паразити е

...
Мисълта, че в тялото ни може да живеят паразити е
Коментари Харесай

10 симптома, които издават, че в тялото ви има паразити

Мисълта, че в тялото ни може да живеят паразити е плашеща. Но още по-плашещо е, че огромна част от хората имат паразити и даже не допускат за това. 

Обикновено те навлизат в тялото ни през кожата или устата. Може да се заразим при излагане на региони с паразитни нашествия, пътешестване до места, където има паразити, банкет на инфектирана вода или храна, неприятни санитарни условия, неприятна хигиена и слаба имунна система.

Близкият контакт с домашни любимци също може да докара до заразяване.

Паразите са разнообразни по тип и предизвикват доста необятен набор от признаци и признаци. Ето кои са знаците, които издават нашествието им в организма ни. 

1. Хронични храносмилателни проблеми

Инвазията на чревни паразити може да аргументи инфектиране и да унищожи чревната лигавица на червата, което да докара до хронична диария.

Дори токсичните боклуци, създавани от тях, могат да причинят продължителен запек, газове, отичане на корема и чувство за парене в стомаха.

2. Болка в корема

Друг стомашен проблем, породен от паразити, е коремната болежка. Паразитите, живеещи в горната част на тънките вътрешности, предизвикват инфектиране и раздразнение в тази област. Това води до отичане и болежка в корема.

3. Анален сърбеж

Сърбежът към ануса е различен симптом на паразитна зараза. Пациентите с острици най-често се оплакват от анален сърбеж или дискомфорт. Сърбежът към ануса се появява най-често през нощта, когато женските острици снасят яйцата си.

4. Умора и уязвимост

Умората може да бъде и признак на паразитна инвазия. Тя води до привършване на запасите от жизненоважни хранителни субстанции от организма и на процедура той не съумява да извлече витамини и минерали от употребяваната храна.

Неправилното асимилиране на витамини, минерали, мазнини и въглехидрати води до безсилие на психическо, физическо и прочувствено равнище.

5. Промяна в апетита и загуба на тегло

Ако забележите неочаквана смяна в апетита си, изключително в тенденция неговото повишение, това може да се дължи на съществуването на паразити в тялото ви.

Всъщност, нарасналият вкус, комбиниран със загуба на тегло, постоянно се вижда в случаите на заразяване с тения или острици.

6. Психически дистрес

Паразитната инвазия може даже да аргументи промени в настроението, меланхолия, тревога, а също и образни халюцинации. Често тези признаци са съчетани с храносмилателни проблеми.

Червата съдържа както неврони, по този начин и невротрансмитери (по-специално серотонин), които са значими за здравето освен чревната, само че и на нервната система.

7. Скърцане на зъби

Ако скърцате със зъби насън, една от вероятните аргументи е заразяване с паразити. Скърцането на зъбите, известно още като бруксизъм, може да възникне по време на сън заради тревога и безпокойствие, породени от отрови, отделяни от паразитите в тялото ни.

Изследване от 2010 година, оповестено в Dental Research Journal, удостоверява връзката сред чревни паразитни инфекции и бруксизъм измежду дребните деца.

8. Желязодефицитна анемия

Инвазиите от чревни аскариди или острици могат да доведат до дефицит на желязо в организма и в последна сметка да причинят анемия.

9. Кожни проблеми

Паразитите в чревния тракт предизвикват инфектиране в организма, което от своя страна води до кожни проблеми като обриви, копривна тресчица, екзема и други форми на кожни алергии.

Също по този начин токсините и отпадните артикули, отделяни от паразитите, водят до повишение на равнището на еозинофилите в кръвта. Това може да докара до появяването на рани, отоци, лезии и язви.

10. Болки в мускулите и ставите

Някои паразити могат да нахлуят в меките тъкани в ставите и мускулите, където се затварят посредством формиране на кисти. Това води до раздразнение и болежка, които постоянно се бъркат с артрит.

Също по този начин токсините, отделяни от тях, могат да причинят инфекциозен отговор в организма. Освен това болката може да се дължи на реакцията на имунната система към паразитите.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза и назначение на лекуване. При съществуването на проблем се консултирайте със експерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР