Мирза Башич спечели първата титла в кариерата си. Босненецът, който

...
Мирза Башич спечели първата титла в кариерата си. Босненецът, който
Коментари Харесай

Ето го изненадващия шампион от София Оупън

Мирза Башич завоюва първата купа в кариерата си. Босненецът, който стартира шампионата от квалификациите, победи на финала на DIEMA XTRA Sofia Open Мариус Копил (Румъния) със 7:6 (6), 6:7 (4), 6:4 след 2 часа и 20 минути игра в "Арена Армеец ". Срещата беше изгледана онлайн от 10 000 фенове.
Башич стартира шампионата като №129 в ранглистата, а от понеделник ще заеме рекордното за него 76-о място измежду експертите. Преди седмица босненецът беше единствено на 2 точки от отпадане на старта на квалификациите (двубой против Александър Лазов), а през днешния ден победи с първата си купа от АТП Уърлд Тур. По пътя към трофея Башич повали и лидера в схемата Стан Вавринка.

Башич стартира по-уверено дуела и още в третия гейм стигна до поредни точки за пробив. С помощта на началния си удар Копил отрази първите две рискове, само че при третата брейкът стана факт.

Силната игра на босненеца го сложи в позиция да реализира втори пробив за 4:1, само че този път Копил не разреши да загуби подаването си и запази интригата, намалявайки пасива си на 2:3.

Така се стигна до десетия гейм, в който Башич сервираше за затваряне нас сета. Ръката на квалификанта обаче трепна и той позволи закъснение 0:40, а малко по-късно загуби преднината си - 5:5. В последна сметка сетът се реши в тайбрек, в който Башич изоставаше с 1:4 точки, само че обърна и завоюва с 8:6 след 46 минути игра.

Загубата на първия сет не се отрази отрицателно на Копил, който стартира втората част с пробив и преднина 2:0. В деветия гейм, при начален удар на Башич, румънецът стигна до сетбол, от който обаче не съумя да се възползва. По сходство на първата част, втората също беше решена в тайбрек, извоюван този път от Копил със 7:4 точки.

Във финалния трети сет Башич направи основен пробив в деветия гейм за 5:4, след което със сервис на своя страна затвори срещата при втория си мачбол.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР