Миряни се събраха днес, в деня на Задушница Месопустна, на

...
Миряни се събраха днес, в деня на Задушница Месопустна, на
Коментари Харесай

Миряни се събраха пред гробищата в Петрич в знак на протест - вижте защо

Миряни се събраха през днешния ден, в деня на Задушница Месопустна, на входа на гробищния парк в Петрич, с цел да изразят недоволството си от промяната на архиерейския наместник на петричката духовна околия отец Ангел Кочев. " Той е всемъдър за нас петричани, той е нравствен лидер, не знаем по какъв начин може да се замини подобен човек ", сподели пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ един от членовете на църковния хор в " Света Богородица ", основан от свещеника. Като съществена причина се показва възрастта му и изказвания, че той към този момент не може да извършва качествено отговорностите си на архиерейски наместник и по тази причина остава на длъжността духовник.
Отец Ангел е над 70 година, само че по думите на миряните той е в чудесно здраве с изключителни слух и зрение. " Той е напълно предан на църквата и хората. Нямаше за него почивен ден, нямаше работно време, извънредно предан на своето паство ", съобщи жена, участваща в символичния митинг. " Справяше се доста добре с работата си. Всички петричани се обръщахме за съвет и опора към него. Той е нашият нравствен отец и считам, че би било редно по подобен позорен метод да бъде отхвърлен ", съобщи Ангел Велко - представител на настоятелството на църквата.
В поддръжка на отец Ангел Кочев към този момент са събрани в подписка над 5 000 подписа. Утре хората излизат на кротичък митинг с претенции свещеникът да остане на длъжността наместник. Протестните дейности са проведени за осъществяване в двора на църквата " Света Богородица ", където се чака да бъде показан и новият архиерейски наместник на Петрич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР