Мирослав Вичев е носителят на приза Мениджър на годината за

...
Мирослав Вичев е носителят на приза Мениджър на годината за
Коментари Харесай

Мирослав Вичев: Има бум на електронните подписи по време на пандемията

Мирослав Вичев е носителят на наградата " Мениджър на годината " за 2021 година Той е изпълнителен шеф на " Борика " АД.

„ В началото при локдауна имаше доста огромно стесняване, ние отговаряме за междубанковите разплащания и всички картови разплащания. В началото на пандемията хората се прибраха, транзакциите внезапно понижиха през март и април предходната година. Впоследствие това се възвърне и това, което оправи усещане, е големият взрив в електронните подписи и електронни идентификации и услугите, без които е мъчно да работим отдалечено “, изясни Мирослав Вичев.

Според него възобновяване на икономическия живот след големия срив предходната година е доста значително нещо.

„ То се усеща мощно при нас, самите картови разплащания възвърнаха растежа си. Съвсем неотдавна беше осъществена и първата транзакция за неотложно заплащане – това е заплащане от сметка в сметка сред банки в границите на 10 секунди по европейски стандарт. Първите две български сертифицирани банки реализираха това разплащане. Това е стандарт, който би трябвало да стане новият естествен метод за заплащане “, уточни мениджърът.

По думите му в последните две години към този момент се минава към доста по-сигурни цифрови заплащания и заплащания с карти в интернет.

„ Това първоначално ставаше по-тромаво, постановяваше се да се помнят пароли, а в този момент става посредством биометрия. Това е сериозна промяна в картовите разплащания, която ни разрешава да сме малко по-сигурни “, изясни Вичев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР