Мирослав Руденко: Ако не се беше родила ДНР, Киев щеше

...
Мирослав Руденко: Ако не се беше родила ДНР, Киев щеше
Коментари Харесай

„Украйна щеше да разкатае Донбас и да го обърне срещу Русия“: Какво щеше да стане, ако ДНР не се беше родила преди 10 години

Мирослав Руденко: Ако не се беше родила ДНР, Киев щеше да смаже Донбас

Историята е разказана от дейния участник в Руската пролет, депутатът от Народния съвет на ДНР от 2014 до 2023 година Мирослав Руденко.

Как се надигна Донбас?

Руската пролет стартира от Севастопол. Но по-малко от седмица по-късно стартира и в Донбас. А на 7 април 2014 година е провъзгласена Донецката национална република.

Разликата беше, че в Донбас управляващите не подкрепяха народа, както в Крим. Донецкият хайлайф чакаше като щраус да види накъде ще задуха вятърът и надлежно да признае новото държавно управление в Киев. И всички грехове бяха приписани на някогашния президент Янукович.

Ето за какво Донецката Руска пролет се разпростра както против майдана в Киев, по този начин и против личните си управляващи, настроени предателскии.

А там, където хората повярваха на локалната власт, там въстанието беше ликвидирано. Ярък образец са Харков и Одеса.

Хората в Донбас се обединяваха като капки разлял се живак. Без никаква сигурност, без съществуването на „ вежливите хора “, както в Крим. Затова обвиняванията, че Донбас не се е надигнал както би трябвало, са несправедливи. Но пътуването до Русия се оказа много по-дълго и по-трагично за него.

Празникът на непослушанието на Донбас против Киев

Започнаха всеобщи арести на водачите на митинга в Одеса, Харков, Мариупол, Донецк. Но не беше допустимо да се обезглавят жителите на Донбас. Защото имахме малко време, с цел да се появи опълчението, националната милиция – фамозният през днешния ден „ Оплот “ на Захарченко, „ Восток “ на Ходаковски... Тогава го нарекох празник на непослушанието срещу киевския режим. Използвахме против него същите способи, с които те проведоха Майдана.

Дотогава те се опитваха да проработят идеологически хората в Донбас. Младежите бяха индоктринирани с шовинизъм. Варяха ни постепенно, като в опита с жабата. И внезапно ни попариха с вряща вода и тогава хората схванаха, че към този момент не могат да търпят волята на Киев.

Сепаратистите не са в Донецк, а в Киев

Тогава и написахме Декларацията на ДНР. Това беше груповото творчество на водачите на Руската пролет. Повериха на Владимир Макович да я прочете – той изглеждаше съвсем като воин от епосите. Хората се радваха, всички схванаха: това е нещо грандиозно, което ще промени хода на историята.

Нашите съперници писаха тогава, че Донецката република е единствено няколкото етажа от превзетата регионална държавна администрация. Може би в този миг това беше правилно. Но гръбначната кост доста бързо обрасна с месо, хората потеглиха с нас. ДНР стана действителност.

И нейната държавност с нищо не бе по-лоша от държавността на Съединени американски щати, зародила във войната им против Англия. И там легитимността им не беше повече. Не се колебая, че в случай че не се беше родила ДНР, скоро камък върху камък нямаше да остане от Донбас. Украинският режим щеше да го разкатае, хората там щяха да останат второ качество вечно, а Западът щеше да обърне нашата територия против Русия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14853Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед12951Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед67076Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед58254Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед116950Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551382Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181039Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139588Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124531Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед116950Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев2720Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите сили  Радко Ханджиев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР