Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна

...
Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна
Коментари Харесай

Мирослав Петров към южнокорейски производител на електромобили: Плевен е стратегическо място за инвестиции

Мирослав Петров, претендент на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна южнокорейския вложител и производител на електрически автомобили Сеонг Хо Банг в Плевен.

Двамата направиха оглед на евентуални терени към град Плевен, посетиха индустриалните зони на града и разискаха опциите за създаване на фабрика за електрически автомобили и електробуси в района.

„ Плевен е стратегическо място и има всички нужни предпоставки за привличане на нови вложения. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с построяването на автомагистрала „ Хемус”.

Само на към 50 км. от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Има опция за създаване на карголетище в района. Налице е и план за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на колите.

В Плевен има професионални гимназии и Висше военновъздушно учебно заведение, от които излизат добре готови хора, с цел да работят в автомобилната промишленост.” Така Мирослав Петров от ГЕРБ показа опциите, които дава Плевен на евентуалните вложители. Според господин Банг Плевен е предпочитана локация за създаване на цех за леки и лекотоварни електрически автомобили. Планираното произвеждане е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични условия на Европейски Съюз.

„ Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и България”, безапелационен бе Стамен Янев - началник на Българската организация за вложения. „ Готови сме от страна на страната за подпомагане, даване на насърчителни ограничения и бързи административни процедури, както и за подкрепяне построяването на нужната инфраструктура. Имате и цялостното подпомагане от страна на локалната власт в лицето на Мирослав Петров като предстоящ кмет”, сподели още Стамен Янев.

Той и изпълнителният шеф на автомобилния клъстър Любомир Станиславов дадоха рекомендации по какъв начин да се развие индустриалната зона. Те се съгласиха, че развиването на пътните и интермодални връзки сред Плевен и автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да са основни планове през идващите две години, тъй че Плевен да е изцяло подготвен за вдишване на новата вълна аутомотив вложения, насочващи се към Северна България.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР