Мирослав Иванов от партия „Продължаваме промяната“ остава зам.-председател на Народното

...
Мирослав Иванов от партия „Продължаваме промяната“ остава зам.-председател на Народното
Коментари Харесай

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ остава зам.-председател на Народното събрание

Мирослав Иванов от партия „Продължаваме промяната“ остава зам.-председател на Народното събрание, реши болшинството депутати.

Предсрочното му освобождение от поста, за което упорстваха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „Възраждане“, беше отхвърлено със 129 гласа против 81 от опозицията.

Оставката му беше поискана поради петъчното пленарно съвещание,  което Иванов прекъсна след декларация на ГЕРБ, цялостна с рецензии към съдружното ръководство.
По време на дебатите преди вота Радомир Чолаков от ГЕРБ изиска той да се извини на Десислава Атанасова поради петъчното пленарно съвещание, което Иванов прекъсна след декларация на ГЕРБ, в която беше подложено на критика съдружното ръководство. Заради отнетата дума на Атанасова трите опозиционни партии желаеха отстраняването на Иванов от поста.
Премиерът Кирил Петков пристигна в Народно събрание по-рано през днешния ден, с цел да се срещне с парламентарната група на „Продължаваме промяната“ и да заявява своята поддръжка за Мирослав Иванов преди дебата за неговата оставка.

„Причината, за която съм тук – по време на моята обедна отмора желаех да дам своята поддръжка и към Мирослав, тъй като настояването за неговата оставка е безусловно голословно. Той е един от доста свестните, доста изпълнителни и всичко прави по правилата“.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ предложи Иванов самичък да се отдръпна от поста, а Йордан Цонев от Движение за права и свободи отбрани правото на всеки депутат да се изрича и прикани за парламентаризъм

Управляващите опазиха Мирослав Иванов и обявиха, че той е безукорен.

Георги Михайлов от Българска социалистическа партия напомни на Радомир Чолаков, че парламентарната група на ГЕРБ се е държала неуважително по отношение на него, а ръководителят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че той не е нарушил правилника и че партията му застава твърдо зад дейностите на Мирослав Иванов. От Българска социалистическа партия обявиха още, че задачата на днешния спор не е била оставката на Мирослав Иванов, а подготовка на ГЕРБ за избор на съмнение.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР