Мирослав Иванов обеща всичко да е публично, Радостин Василев му

...
Мирослав Иванов обеща всичко да е публично, Радостин Василев му
Коментари Харесай

Депутатите подхванаха комисията за имунитетите с обвинения за перални и трансмисии

Мирослав Иванов даде обещание всичко да е обществено, Радостин Василев му уточни, че няма по какъв начин - води се досъдебно произвеждане

Депутатите започнаха работния си ден с спор по основаването на краткотрайна комисия, която да реши има ли задоволително учредения Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров да останат без имунитети, каквото искане има от прокуратурата. 

В петък настояването на Българска социалистическа партия за следствие на Бойко Борисов и отнемането на имунитета му е разпределено на правна комисия. Затова Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изиска тяхното проекторешение да бъде прегледано дружно с настояването за основаване на краткотрайна комисия по имунитетите. Редно е да са дружно, тъй като са по една и съща тематика, настоя той.

  " Това са две разнообразни по своята природа планове за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предлагането на основния прокурор ", настоя председателстващият съвещанието Росен Желязков. Той означи, че Българска социалистическа партия не стимулират и обосновавате настояването си с съществуване на задоволително данни. " Защото си давате ясна сметка, че не могат да се разгласяват такива в план за решение. За това се основава и краткотрайната комисия, която да проверява съществуването на задоволително данни и да предложи план за решение. Правната комисия ще се съобрази с краткотрайната комисия и тогава двата плана за решение ще бъдат препоръчани в пленарната зала ", настоя Желязков.         

Свиленски настоя, че не са трансмисия на основния прокурор.

Желязков пък акцентира, че настояването на Българска социалистическа партия касае единствено Бойко Борисов, до момента в който тематиката за краткотрайната комисия е за него, Кирил Петков и Даниел Александров. Затова нямало по какъв начин да комбинират двете неща.

" Само за господин Борисов бе изминал срокът, по тази причина другите двама сътрудници не участват в предлагането. Народно събрание постоянно е подхождало по един метод. Тази ала-бала с комисия, каквато до момента не е имало, е неприемлива ", ядоса се Борислав Гуцанов. Въпреки това настояването им не мина и се мина към основаването на краткотрайна комисия за имунитетите на тримата депутати, които към момента не са се отказали сами от отбраната си.

Искането за комисията бе показано от Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

" Тази тематика би трябвало да бъде затворена, следваме парламентарната процедура. Последните години има 10 и повече претенции за лишаване на имунитети и когато те не са давали своето единодушие, практиката повелява основаването на нарочна комисия, която да ревизира дали са налице справедливи обстоятелства или едно и друго искане е политическо гонене ", уточни той. И добави, че е заложено комисията да е на паритетен принцип. За периода също има друга процедура - имало е случаи, в които е бил месец. " Тези случаи са значително. Има случаи със период за един народен представител - една седмица. С оглед на това, че има искане за няколко народни представители, с голям размер материали, заложеният период до 18 юли ще е задоволителен, с цел да може да се срещнем с тях ", сподели Иванов. ПП-ДБ желае съвещанията да са обществени.

" Няма да предложим ръководител, с цел да не ни упрекват, че ще повлияем на нейната работа. Едни публично известни случаи отлежаваха на едно бюро години. Изведнъж някой се сети за тях ", жегна той прокуратурата за протакането на някои от обвиняванията против Бойко Борисов.

" Това слепване сред двете управляващи, което следим години наред, е причина толкоз хора да изоставен страната, отвратени ", счита той. Иванов акцентира, че Петков ще даде своя имунитет преди края на работата на комисията и преди гласоподаване в зала. " Не става въпрос за чадъри, а за съблюдаване на практиката, тази комисия ще завърши в период, може би даже по-рано ", сподели депутатът.

Бившият му съпартиец Радостин Василев обаче уточни, че няма по какъв начин всичко да се води обществено, защото се води досъдебно произвеждане. Може да ги назовем лигата на перачите, иронизира той вносителите на предлагането. И заподозря, че ПП-ДБ желаят а трансфорат Народно събрание в проверяващ орган. " Изпълнявате това, което отворихте на този прославен Национален съвет. Започвате процедура да перете Бойко Борисов, него го е боязън. Кирил Петков също го е боязън. Дайте си имунитетите. Така е опаковахте с мафията, че няма по какъв начин да докажете, че тази комисия се основава с законни цели ", нападна той досегашните си съпартийци, които напусна, разкривайки абсурден запис, в който се обсъждаше и създаваното на комисия за имунитета на водача на ГЕРБ.

Заседанието ще се предава по Българска национална телевизия по искане на Българска социалистическа партия.

Към тримата депутати, поради които бе основана комисията, е прибавен и Димитър Аврамов, чийто имунитет бе пожелан през вчерашния ден.

Всичко това стана в отсъствието на Бойко Борисов. А Тошко Йорданов от Има Такъв Народ даже напомни по какъв начин Кирил Петков е свидетелствал против Борисов. " Има подигравка, че Миро чете претекстовете за отбрана на Киро. Аз като мъж не разбирам ", сподели още той. Освен това дефинира държанието на Борисов и Петков като немъжко. " Добре е да са главната атракция на гей парада в края на седмицата ", сподели Йорданов. И съобщи, че в случай че Петков в действителност стане еврокомисар, и двете " пералнаджийски партии " би трябвало да си сменят имената.

" Те са поредни в тоталното си безсрамие на самообявили се за светци некадърници ", настоя Тошко Йорданов от Има Такъв Народ по адрес на ПП-ДБ.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ изиска санкции за Има Такъв Народ поради обидните реплики. Оценявам опитите на сътрудниците да са истински, само че сходен изказ от тази естрада е неприемлив, ядосан бе той.

А Росен Желязков подсети към обръщения да употребява уважителна форма. " Да използваме фамилия, без значение от алегорията. Моля, сътрудниците да съблюдават това, което говорихме на председателски съвет за парламентарното държание ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР