Мирослав Беляшки, ръководител на отдел „Канцелария на кмета и протокол”,

...
Мирослав Беляшки, ръководител на отдел „Канцелария на кмета и протокол”,
Коментари Харесай

Изненада! Важен кадър се завърна в общината след развод по и...

Мирослав Беляшки, началник на отдел „ Канцелария на кмета и протокол”, още веднъж е на работа в Община Пловдив, научи „ Марица”.



За няколко дни той бе в отпуск, а пловдивски медии разпространиха новината, че е напуснал след гръмък скандал с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Според изявленията градоначалникът се разгневил поради околните връзки на подчинения си с новия регионален шеф Йордан Иванов. Имаше спекулации, че обвързвана с Беляшки консултантска компания ще поеме протокола и връзките с обществеността на Областна администрация. По-късно се разбра, че подобен контракт няма, а Беляшки в действителност е помагал на Иванов в първите му дни, само че на другарски начала.

Това също е много необичайно на фона на обстоятелството, че специалистът е на работа при кмета на Пловдив, излъчен от ГЕРБ, а Иванов, градски водач на ДСБ, е измежду най-острите критици на Здравко Димитров и партия на Борисов. Именно по тази причина Здравко Димитров изискал Беляшки да напусне кабинета си в общината с упрека, че по този начин и не могъл да реши в кой тим е. Това отключило и късия бракоразвод по италиански, който обаче очевидно е приключил със помиряване.

Според източници на „ Марица”, истината е, че още на 6 януари Беляшки се е разпореждал в Областна администрация, където през целия ден подготвял церемонията по встъпване в служба на Йордан Иванов. Служителите там дори се чудили, дали кметът на Пловдив знае с какво се занимават в работното си време подчинените му. Това точно е разгневило Здравко Димитров.

Малко преди да бъде „ уволнен” за няколко дни Беляшки даде изявление в „ Марица”, в което настоя, че общината изостава в процесите на цифровизация и интензивно даване на електронни услуги за жителите и бизнеса.

В последна сметка Здравко Димитров очевидно е решил, че няма нищо необичайно да е страна в политическия любовен триъгълник, в който е подложен от значимия си специалист.
Свързани вести Мирослав Беляшки: Дигитализацията не може да се случи в една обособена община
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР