МИРОЛЮБА БЕНАТОВАГеорги Семерджиев е бил на издирване, издирван е месеци

...
МИРОЛЮБА БЕНАТОВАГеорги Семерджиев е бил на издирване, издирван е месеци
Коментари Харесай

Те са гробарите на България

МИРОЛЮБА БЕНАТОВА

" Георги Семерджиев е бил " на търсене ", търсен е месеци наред ", споделя зам. шефът на следствието Ясен Тодоров пред Нова тв. " На 11 юни е хванат да кара след приложимост на повече от един амфетамин. Направихме проба (пътни полицаи), защото бяхме извикани от 7 РПУ. Образувано е досъдебно произвеждане, не знам за какво не е арестуван ", изясни шефът на КАТ Тенчо Тенев минути по-рано.

Аз запитвам, по какъв начин хем е бил заловен да кара след приложимост на опиати преди месец, хем е бил търсен месеци наред и службите все не са го откривали. Вчера го откриха, тъй като взеха решение да го открият в точния момент, преди да избяга. След като стана непоправимото.

Това е омагьосаният кръг, в който живеем. В очевадната ненаказуемост на избрани хора, за които има необяснимо затворени очи. Докато балонът не се спука.

Сега става още по-ясно за какво не може да се скъсат корупционите въжета, оплели всички сфери на живота ни. Щом не се намира кой да усмири и накаже един нападателен наркоман, който очевидно нарушава закона и си вее арогантността с полицейски буркан, какво остава за тези, които изнасят милиони със сакове, подписват корупционни контракти, отдават страната на корупционна концесия.

Семерджиев е въплъщение на момчетата за мръсни поръчки. Такива като него " носят саковете ", убиват или бият неуместните на " тези горе " и рано или късно гърмят. Дотогава ги пазят, угояват ги като ханзел и гретел. После ги сменят. С други, които продават опиати необезспокоявано, до момента в който отчисляват. Пак " нагоре ". И до момента в който правят каквото им наредят.

Такива като Семерджиев всъщост работят за политици, за прокурори, за служители на реда, за предприемачи с политически връзки. Изпълняват поръчките на най-главните кукловоди. Такива момчета се явяват по митинги, носят плакати, бомбички, провокации. Каквото би трябвало. И тогава отново остават незабелязани. Защото правят работа.

Бог да елементарни девойките, застанали на пътя им. Бог няма да елементарни на тези, които са трасирали алеята на това закононарушение. Защото те са гробокопачите на чувството за смисъл и правдивост.

Те са гробарите на България.

Текстът е оповестен на персоналната страница на журналистката във Facebook. Заглавията са на редакцията на Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР