Мирно шествие в подкрепа на Украйна ще се проведе в

...
Мирно шествие в подкрепа на Украйна ще се проведе в
Коментари Харесай

Месец след началото на войната: Шествие в подкрепа на Украйна в София

Мирно шествие в поддръжка на Украйна ще се организира в четвъртък на столичния пл. " Независимост " – тъкмо месец след от началото на стартирана от Русия война.

Демонстрацията е планувана за 18:30 часа.

" Приятели, време е и България да излезе на огромно шествие в поддръжка на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята независимост и за бъдещето на Европа с цената на големи почтени жертви и опустошения. Този народ съумя да изненада целия свят с достолепието, смелостта и издръжливостта си ", пишат уредниците на демонстрацията.

Те показват, че сега България е в плен на все по-силната хватка на съветската пропагандна война.

" Руската посланичка в понеделник си разреши да приказва от името на българския народ. Следим надигащия се краен шовинизъм в Русия и разбираме какво значи той за България, в случай че не пожелаеме една съответна и навременна позиция в поддръжка на Украйна от държавното управление ни. Не можем да позволим маргинални про-руски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете ни да бъдат заглушени ", прибавят те.

Идеята на уредниците е освен да изразят поддръжка за Украйна, само че и да " заявим, че сме тук, че сме в Европейски Съюз и НАТО, че сме създали към този момент цивилизационния си избор и заставаме зад него ".

Организаторите акцентират, че събитието е спокойно и участниците ще съблюдават законите на България. " Нека и ние да излезем, да създадем един ослепителен, въпреки и алегоричен жест към народа на Украйна ", прибавят те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР