Мирно шествие в подкрепа на Украйна се проведе в София

...
Мирно шествие в подкрепа на Украйна се проведе в София
Коментари Харесай

Д-р Николай Габровски: Шествието в подкрепа на Украйна показа, че гражданската ни съвест е будна

Мирно шествие в поддръжка на Украйна се организира в София в четвъртък вечерта. Сред участниците беше проф. Николай Габровски.

„ Беше спонтанна реакция. Видях няколко апела от хора, които почитам, като Георги Господинов, а и други, че би трябвало да заявим своята гражданска позиция. Отивайки натам, не чаках огромна поддръжка, само че за благополучие имаше голямо множество”, разяснява пред Нова ТВ проф. Габровски.

" Това беше спонтанна реакция – да отида на мирното шествие в поддръжка на Украйна. Получи се нещо, което надмина упованията ми – мислех, че няма да има толкоз висока поддръжка. Но видях нещо друго – будната гражданска съвест беше показана в това шествие. Това ме накара да имам вяра, че не сме изгубили своята човещина и съпричастност към нещастието на украинците ".

Това показа пред Нова ТВ проф. доктор Николай Габровски, един от участниците в снощното спокойно шествие " За Украйна " в поддръжка на украинците и против братоубийствената война на Путин.

Войната е зло. Историята ни учи задоволително. Много се надявам да се откри кротичък метод тази война да приключи…От какво се страхувате в тази война – най-голямата неволя за мен е ескалацията на спора, в случай че излезе от рамките на местна война и в нея бъде замесен целия свят. Това не може да докара до нищо положително. Затова би трябвало да се положат всички вероятни средства, с цел да бъде реализиран по-скоро мира, сподели още проф. Габровски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР