Мирно шествие в подкрепа на палестинците в ивицата Газа в

...
Мирно шествие в подкрепа на палестинците в ивицата Газа в
Коментари Харесай

Мирно шествие в подкрепа на палестинския народ се проведе в Сараево

Мирно шествие в поддръжка на палестинците в линията Газа в Сараево бе проведено от Международната организация за развиване в Босна, заяви босненската национална телевизия БХРТ.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1372
„ Искаме да обърнем внимание на пагубната обстановка в Палестина. Искаме да призовем към прекратяване на огъня, на геноцида, на апартейда и етническата чистка. Това е третото спокойно шествие, което организираме и всякога се надяваме, че няма да има потребност от последващо. За страдание, на всеки две-три седмици сме длъжни да организираме спокойно шествие и да покажем, че народът на Босна и Херцеговина е с народа на Палестина “, сподели Сафия Тадефи, една от организаторките на събирането през вчерашния ден.

Много от участниците в шествието носеха знамената на Палестина и Босна и Херцеговина и плакати с надписи „ Тези, които поддържат геноцида са същите, които го основават “, „ С убийци на деца и почтени не се беседва “ и „ Палестина, не си сама, Босна е постоянно с вас “.

Участниците в шествието скандираха слогани срещу войната, окупацията и убийствата на деца в Газа. Организаторите показаха, че задачата на това събитие е „ привличане на публичното внимание към тежките филантропични условия, пред които са изправени хората в Палестина и удостояване на паметта на починалите “.

Досега в Сараево бяха проведени два огромни митинга в поддръжка на палестинците в Газа, а няколко пъти бяха проведени и по-малки мирни митинги пред постройките на интернационалните институции в босненската столица, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР