Мирно протече 64-ият антиправителствен протест в София, обявен като продължение

...
Мирно протече 64-ият антиправителствен протест в София, обявен като продължение
Коментари Харесай

64-ият антиправителствен протест приключи мирно

Мирно протече 64-ият антиправителствен митинг в София, разгласен като продължение на акцията " Велико национално въстание ", която се организира за първи път на 2 септември.

Орлов мост и другите кръстовища по продължение на бул. " Цар Освободител " - с улица " Г. С. Раковски " и при Софийския университет, бяха блокирани за малко в края на митинга от хора, които започнаха да се изтеглят от площад " Независимост " към 23:00 часа.

Полицията остави стачкуващите гладко да се придвижат в посока Орлов мост.

Към среднощ всички кръстовища в столицата към този момент бяха свободни.

На площад " Независимост " останаха дребен брой протестиращи, които също се разотидоха малко преди среднощ.

По-рано довечера стачкуващите в така наречен " триъгълник на властта " още веднъж желаеха оставките на държавното управление и на основния прокурор.

Движението на коли в региона на Министерския съвет и президентството беше блокирано - както по бул. " Цар Освободител ", по този начин и по бул. " Дондуков ". Жълтите павета от бул. " Мария Луиза " до Художествената изложба се извършиха с хора, които развяваха български флагове и викаха " Оставка ".

Протестиращите държаха огромно българско знаме пред постройката на някогашния партиен дом, в която в този момент заседава Народното събрание.

Част от участниците в митинга организираха самобитна акция с апел за ненасилие, като направиха кордон против кордона на полицията, носейки като щитове огледала, на които беше изписано " Аз съм ти ".

Велислав Минеков от Отровното трио сподели, че недоволството ще остане на площад " Независимост ", с цел да може гражданското общество да чества с музика и патриотични песни.

Друг член на триото - Арман Бабикян, показа своя прочит на дебатите в Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент.

" Комисар Вера Йоурова се изказала извънредно " общително " във връзка с властта в България ", уточни той. А отсъствието на Борисов при чуването Бабикян дефинира като криене от европейските институции.

От Отровното трио предизвестиха за предстоящи провокации , като приканиха участниците да не се поддават. Припомняме, на 1 септемри триото даде обещание че това е " последният кротичък митинг ", като се закани с ескалация. Преди това Велислав Минеков прикани хората да бъдат " зверове, а не овце ".

Тази вечер остава засилено полицейското наличие в районна на площад " Независимост ".

Запалянковци на няколко футболни клуба са се появили преди към час на митинга - става дума за млади момчета на забележима възраст сред 17 и 25 години, които се придвижват на огромни групи. По информация на БНР, футболните агитки са на два от столичните грандове и на футболен клуб от Перник. Не е станала ясна задачата на наличието им на площада.

Организаторите на митинга се оплакаха, че полицията попречила протестиращи, които пътуват от страната, да стигнат до София: " Мафията продължава да се пробва да мачка протестиращите. Три рейса с хора - над 150 индивида, са спрени сред Мездра и Враца, под предлог " инспекция разпоредена от горната страна ".

Над 100 пловдивчани се включиха в обичайния за четвъртък протестен протест на площад " Съединение " с претенции за оставка на кабинета и основния прокурор Иван Гешев. По-малкия брой присъстващи довечера уредниците на митинга обясниха с обстоятелството, че доста хора са на демонстрацията в столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР