Мирният план за Украйна е възможен само ако Киев изпълни

...
Мирният план за Украйна е възможен само ако Киев изпълни
Коментари Харесай

Песков: Мирният план за Украйна е възможен само при едно условие

Мирният проект за Украйна е вероятен единствено в случай че Киев извърши всички условия на съветската страна. Това съобщи през днешния ден, 23 юни, представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Известия ".

Журналисти попитаха Песков дали е имал опция да прочете публикация в американското издание Нешанъл интерест, в която е оповестен проект за спокойно споразумяване на спора в Украйна. Той отговори негативно, само че в същото време добави, че кротичък проект е вероятен, откакто Украйна извърши всички условия на Руската федерация.

Песков добави и че на украинската страна са добре известни тези условия.

По-рано, на 19 юни, специалистът Дейвид Пайн изрази мнение в списание Нешанъл интерест, че Киев би трябвало да направи компромис, признавайки Крим за съветски и обявявайки безпристрастен статут на Украйна. Според Пайн Украйна би трябвало да се откаже от участие в НАТО и разполагане на негови войски и бази на нейна територия. Освен това специалистът счита, че въоръжените сили на Украйна би трябвало да бъдат понижени до 150 хиляди души и 100 хиляди резервисти.
ТЕМА преди 58 минути 325 преди 3 часа 688 преди 1 ден 1775
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР