Мирният план за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп

...
Мирният план за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас: Мирният план на Доналд Тръмп няма да мине

Мирният проект за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския "няма да мине " и може да води палестинците до нова фаза в битката им, предизвести през днешния ден лидерът на палестинското ислямистко придвижване Хамас, представен от Франс прес.

"Твърдо заявяваме, че "споразумението на века " няма да мине. Новият скрит план против Палестина е жертван на неуспех ", сподели в официално съобщение Исмаил Хания.

Движението Хамас ръководи в линията Газа - палестински анклав с население от два милиона души, напомня Агенция Франс Прес.

Израел и Палестина: Ракети след Черен пояс

Малко откакто беше публикувано официалното съобщение на Хания израелската войска заяви, че от Газа към Израел е била изстреляна ракета, а в отговор израелските военни са нанесли довечера нови въздушни удари в южната част на линията Газа.

Хамас не пое отговорност за изстреляната през днешния ден ракета, само че предизвести, че "е време правата на палестинците да бъдат възобновени посредством нов стадий от битката против израелската окупация ".

Движението прикани също за договаряния в египетската столица Кайро с другите палестински фракции, в това число партия Фатах на палестинския президент Махмуд Абас (която ръководи в окупирания от Израел Западен бряг) за координиране на реакцията им на американския проект.

Очаква се в околните часове президентът Тръмп да огласи във Вашингтон близкоизточния си кротичък проект.

Осведомен американски източник, представен от Ройтерс, сподели, че Тръмп ще се срещне на следващия ден в Белия дом поредно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с водача на опозицията Бени Ганц, които евентуално ще запознае с някои детайлности от своя кротичък проект.

Споразумение за преустановяване на огъня в Ивицата Газа

Първоначално беше обявено, че американският президент ще се срещне с Нетаняху и Ганц във вторник.

Палестински представители, съгласно които държавното управление на Тръмп е прекомерно произраелско, споделиха, че не са били поканени да вземат участие в полемиките, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР