Мирните преговори с талибаните са окуражаващи, но все още не

...
Мирните преговори с талибаните са окуражаващи, но все още не
Коментари Харесай

Новият министър на отбраната на САЩ: Мирните преговори с талибаните са окуражаващи

Мирните договаряния с талибаните са окуражаващи, само че към момента не съм получил задача да възнамерявам цялостно евакуиране на войските, участващи в продължаващата над 17 години война.

Това съобщи Патрик Шанахан, изпълняващ длъжността министър на защитата на Съединени американски щати, представен от Ройтерс и Агенция Франс Прес. Шанахан е получил отчет за договарянията. Най-важното, което може да се каже за тях е, че те са окуражаващи, акцентира той преди началото на срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Талибански представители обявиха, че в събота представителите на Съединени американски щати са приели план за спокойно съглашение, който планува изтеглянето на всички непознати войски от Афганистан в границите на 18 месеца, напомня Ройтерс. Американски представител обаче съобщи, че не е обсъждан краен период.

Изпълняващият длъжността министър на защитата Шанахан съобщи, че не е получил задачата да възнамерява цялостно евакуиране от Афганистан. Той обаче не разяснява изтеглянето на половината от 14-те хиляди американски бойци в страната, което, съгласно американски представители, се счита, че Тръмп желае.

Столтенберг съобщи от своя страна, че е прекомерно рано да се приказва за евакуиране на силите на НАТО от Афганистан, само че също дефинира мирните договаряния като окуражаващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР