Мирните жители на могат да безпрепятствено украинската столица по маршрута

...
Мирните жители на могат да безпрепятствено украинската столица по маршрута
Коментари Харесай

Русия предложи на цивилните в Киев безопасно да напускат града

Мирните поданици на могат да гладко украинската столица по маршрута – Василкив, направлението е безвредно, съобщи представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, представен от Интерфакс.

“Искам да подчертая още един път, въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари единствено по военни обекти. Нищо не заплашва мирното население”, добави той.
свързани новини25700преди 8 часа78530преди 17 часа
“Ръководството на Украйна и градските управляващи, откакто оповестиха комендантски час, увещават жителите на столицата да останат по домовете си. Това потвърждава още един път, че режимът в употребява жителите на като “жив щит” за националистите, разположили артилерийски подразделения и бойна техника в жилищни квартали на столицата”, означи генералът. Той означи, че в “безчинстват въоръжени банди мародери, грабители и националисти, получили оръжие вследствие на незаконното решение на управляващите да го раздава безотговорно на населението”.

Градските управляващи на приканиха жителите на столицата да напущат жилищата си единствено при незабавна нужда. Боевете не престават в на практика всички елементи на града, подчертаха управляващите в изказване, оповестено в " Телеграм ", съобщи ДПА.

Жителите са посъветвани да напущат домовете си единствено за покупка на храна или медикаменти.

Като цяло последната нощ мина релативно спокойно, като се изключи някои конфликти. Градът е ангажиран да приготвя защитата си, тъй че хората може да видят нови укрепления, клопки за танкове и други отбранителни уреди, се прибавя в изказването.

Магазините и публичният превоз работят тази заран. Метрото се движи на по-големи шпации. Комендантски час е в действие от 22 до 7 часа.

Властите на приканват жителите да оказват помощ на съседите си, изключително възрастните и тези, чиито родственици пазят страната. Освен това те ги подканват да наглеждат домовете на тези, които са напуснали града, с цел да предотвратят грабежи.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР