Мирни протести и шествия в два български града и днес.

...
Мирни протести и шествия в два български града и днес.
Коментари Харесай

Мирни протести и шествия в Пловдив и Бургас в подкрепа на Украйна

Мирни митинги и шествия в два български града и през днешния ден. В Пловдив демонстрацията против съветската експанзия мина под надслова " Ние не сме неутрални! ". Протестиращите желаеха българската страна да окаже с изключение на филантропична и военно-отбранителна помощ на Украйна. Протест с гледище за ясни позиции имаше през днешния ден и в Бургас.

Време е всеки да разбере какво в действителност се случва и да направи своя избор. С този зов протестиращите се обърнаха към пловдивчани.

" Неутралитетът не избави нито хора в Донбас, нито хора в Украйна. Всеки през днешния ден би трябвало да има своята позиция и тя не може да бъде неутрална, тъй като хора, които мислят, че нищо няма да се случи, в случай че бъдат неутрални, ще получат както Чърчил споделя: " и позор, и война ", съобщи украинката Наталия Елис.

С рухване на колене участниците в мирната проява уважиха паметта на всички почтени жертви на войната. Събралите се на централния площад в Пловдив жигосаха и дефинираха като невиждани безчинствата в Буча, Чернигов и предградията на Киев.

" Това всичко би трябвало да спре колкото се може по-бързо. Особено приканвам руснаци и българи - ние всички сме съпричастни. Недейте да се страхувате! Кажете нещо. Излезте вън. Излезте с плакати! ", добави Виктория Латинова, гражданин на Запорожие, Източна Украйна.

В митинга се включиха и пловдивчани.

" Желая на Украйна независимост и да оказваме помощ с каквото можем българите. Аз съм на 90 години. Възмутен съм от Путин ", разяснява Атанас Дошев, гражданин на Пловдив.

Шествие през днешния ден имаше и в Бургас . Протестиращите украинци там сложиха пред паметника на Съветската войска пътнически куфари и окървавени детски играчки в символ на съпричастност с нещастието в Крематорск.

" Тези куфари символизират покруса, която се случи през вчерашния ден с хора, които чакаха евакуационен трен в град Крематорск и по мирните хора беше пусната ракета ", съобщи украинката Александра Екимчук.

" Всеки ден умират хората, всеки ден се унищожава тяхното имущество и Украйна се намира на фронтовата линия и по този метод ние пазим цялата Европа ", сподели още Александър Шушканов.

В шествията през днешния ден се включиха доста бежанци и евакуирани от Украйна поданици.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР