Миризмата на краката може да се дължи на много причини.

...
Миризмата на краката може да се дължи на много причини.
Коментари Харесай

Домашни средства, с които да намалите потенето на краката

Миризмата на краката може да се дължи на доста аргументи. Обикновено най-често срещаните са неприятна хигиена, прекалено размножаване на бактерии, изпотяване и така нататък

Във всеки случай миризмата и изпотените крайници могат да бъдат неуместни. Въпреки това, благодарение на някои домашни предписания, можете сполучливо да се понижи миризмата.

Какво предизвиква неприятна миризма?

Хиперхидроза или прекалено потене визира към 3% от популацията. На собствен ред това понижава качеството на живот, увреждайки обществените взаимоотношения. В рискови случаи това може да докара до обществена уплаха.

Основната причина за неприятна миризма е потта. Всъщност макар че потта няма аромат, тя обезпечава среда удобна за размножаването на бактерии. От своя страна този напредък на бактерии е виновен за неприятната миризма или бромхидрозата.

Следват някои домашни средства срещу миризма:

Сода бикарбонат

Добавете малко сода за самун в кофа с вода и накиснете краката си в нея за 10 минути. Содата за самун усилва киселинните свойства на стъпалото и понижава миризмата му.

Зелен чай

Първо, кипнете вода с 5 торбички зелен чай за 15 минути. След това оставете водата да се охлади малко и потопете краката си в нея. Накрая ги изсушете и нанесете талк на прахуляк.

Освен това предлагаме да консумирате запарки от този тип чай, защото изследванията демонстрират, че той може да понижи риска от инфекции.

Етерично масло от чаено дърво

Първо измийте добре краката си и ги подсушете. Не прилагайте етеричното масло непосредствено. Смесете почти 10 капки масло от чаено дърво с 10 мл масло от пшеничен зародиш или бадемово масло.

Ето няколко съвета, които могат да предотвратят миризмата:

Уверете се, че измивате добре краката си всеки ден, като употребявате антибактериален сапун. Втривайте един път или два пъти седмично, с цел да се отървете от мъртвите кафези. Не забравяйте зоната сред пръстите на краката.

Също по този начин изсушете краката си незабавно след къпане.

Сменяйте постоянно чорапите си.

Избягвайте да носите едни и същи обувки два следващи дни.

Оставете обувките да се проветрят, откакто ги носите.

Също по този начин, можете да поръсите малко прахуляк върху пръстите на краката, с цел да поддържате краката си сухи и да забавите бактериалния напредък.

Следвайте тези препоръки и ще видите по какъв начин неприятната миризма понижава или изчезва. Въпреки това, в случай че тя не бъде отстранена се предлага да се консултирате с лекар-специалист.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР