Миризмата на хлор в басейните е лош признак, защото означава,

...
Миризмата на хлор в басейните е лош признак, защото означава,
Коментари Харесай

Как да разберем дали водата в басейна е мръсна?

Миризмата на хлор в басейните е неприятен симптом, тъй като значи, че водата е мръсна, заяви в. " Мирър ", базирайки се на американски експерти.

Силната миризма изобщо не значи доста хлор във водата. Тя е симптом, че в нея има пот, урина, даже изпражнения. Когато се комбинира с тях, хлорът образува дразнещите съединения хлорамини. Именно те миришат и нервират очите.



Чистите басейни не миришат на хлор , акцентираха от американския Център за надзор и профилактика на болесттите и от Съвета за качество и сигурност на водите.

Накратко експертите подсказват, че в случай че можеш да подушиш басейна от улицата, най-добре е да подминеш.

Вземането на душ непосредствени преди влизането в басейна пък може да ни защищити от абсорбирането на нежелани химикали. Според някои експерти, човешкото тяло и коса работят на правилото на гъбата - когато са напоени с чиста вода, не могат да поемат в допълнение и по този начин всмукват доста по-малко от химикалите в басейна. Още повече, че рисковият химикал хлорамин се образува при реакцията сред хлор и човешката пот. При взимането на душ можем да отстраним всички останки от потна секреция и да понижим доста образуването на хлорамин върху кожата си.-->

Специалистите поучават още дребните плувци постоянно да бъдат извеждани до тоалетната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР