Миризма на пропан бутан бе усетена тази сутрин след 8

...
Миризма на пропан бутан бе усетена тази сутрин след 8
Коментари Харесай

Задушлив газ в Бургас предизвика вълна от недоволство

Миризма на пропан бутан бе усетена тази заран след 8 часа сутринта в Бургас Повече от 15 сигнала с недоволства постъпват на незабавния телефон както и на зеления телефон на районната екоинспекция, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Нито една от станциите нямаме превишение на индикатори въглеводороди. Серни, бензин, сероводород, серен диоксид, нямаме превишаване на подобен жанр индикатор. Поради тази причина започнахме да търсим въпреки всичко източника от където се разнесе миризмата, всички я усетихме несъмнено. Първата инспекция която извършихме е на територията на завода ”, съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя посочи че рафинерията е производител на въглеводороди и най-често от там се усещат неприятните миризми. Оказва се че има възможност изтърван облак да е разнесен от морския вятър тази заран, при разтоварване на цистерни с пропан бутан.

„ Извършваме инспекция и на товарна гара във връзка с разтоварване на цистерни с газ пропан бутан ”, съобщи още Атанасова.

В морския град хората всеобщо недоволстват че зноен газ се е усетил остро в утринните часове. „ Сутринта като се събудя като отворя прозореца и влиза една доста неприятна миризма, на химични субстанции ли е на какво е, просто е доста неприятно и се разнася из цялата стая ”, оплака се жителка на крайморския град. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР