Мирен протест в подкрепа на майката на 3-годишния Буда ще

...
Мирен протест в подкрепа на майката на 3-годишния Буда ще
Коментари Харесай

Протест пред Психото в Пловдив в подкрепа на майката на 3-годишния Буда

Мирен митинг в поддръжка на майката на 3-годишния Буда ще се организира в Пловдив. Десетки се провеждат и в неделя ще се съберат пред психодиспансера в града под тепетата, където 43-годишната Галя Танева е настанена. Началото е планувано за 12 часа. Постът с обявлението се споделя в обществените мрежи и набира известност. 

Социалната работа в Хисаря лиши детето Буда от неговата майка, която живее в Иван Вазово. Това стана с решение на съда. За детето пристигнали с кола за спешна помощ и полиция. Според обществената работа към него е приложена съответна мярка за отбрана и то се усеща добре.

Преди няколко години Галя Танева, която е родом от Пловдив и учила живопис в Художествената академия в София, се върнала да живее в наследствената къща на родителите си в Иван Вазово.  Галя е красива и умна, по това време имала другар на име Боян и през 2016 година родила от него момиченце. Поради убеждения, образувани най-вероятно в религиозна фракция, Галя родила в домашни условия, отказвала до последно здравна помощ, и тъй като с Боян посещавали курс за неасистирано раждане, считали, че ще се оправят сами. Но когато  раждането почнало и дълго време плодът не излизал, тя почнала да бере душа. Тогава  приятелят и повикал кола за спешна помощ. Галя родила в УМБАЛ „ Свети Георги “, само че бебето към този момент било мъртво.

Втората бременност на младата жена била през 2019 година Бащата се води незнаен. Детето се родило към 29 октомври -1 ноември още веднъж в домашни условия, оповестява " Марица “. Едва три години по-късно с намесата на обществените служби и полицията то бе записано в община Калояново като Буда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР