Мирен протест срещу проектозаконите за гражданския регистър и за равенството

...
Мирен протест срещу проектозаконите за гражданския регистър и за равенството
Коментари Харесай

Православната църква в Северна Македония организира протест

Мирен митинг против проектозаконите за гражданския указател и за равенството на половете, които са в парламентарна процедура, провеждат от православната черква в Република Северна Македония и упорстват те да бъдат оттеглени. 

Решението за митинга е взето на съвещание на Светия синод, а в известието се споделя, че църквата показва угриженост, че съответните институции пренебрегват позицията на всички религиозни общности, които съставляват над 95 % от популацията, и не престават да работят по съкратена процедурата за приемането на проектозаконите, които „ съставляват сериозна опасност за обществото и най-много за главната му клетка – фамилията ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Негативните последствия от сходни закони към този момент се усещат от най-старите демократични общества в света, където те към този момент са обект на сериозна рецензия или отменяне. Призоваваме в тази битка за достолепие, независимост и отбрана на главните религиозни права, към нас да се причислят вярващите, цивилен сдружения, организации и всички съидейници, с цел да защитим нашата религия и традиция от опита за нейното премахване ”, написа в известието. 

Проектозаконът за гражданския указател, който разрешава правно установяване на пола, един път към този момент беше отдръпнат от Народното събрание, след което беше импортиран още веднъж, за разглеждане по съкратена процедура. Според съперниците му законопроектът индиректно разрешава еднополови бракове в страната. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР