Мирен протест с искане за нови парламентарни и местни избори

...
Мирен протест с искане за нови парламентарни и местни избори
Коментари Харесай

В Белград и днес стачкуват, искат нови и честни избори

Мирен митинг с искане за нови парламентарни и локални избори се организира в сръбската столица Белград. Митингът е проведен от гражданската самодейност " Проглас " и подсилен от проевропейската опозиционна коалиция " Сърбия против насилието ".

Призивът на митинга на " Проглас " е в границите на шест месеца да бъдат извършени нови парламентарни и локални избори. Опозиционната коалиция " Сърбия против насилието ", която упорства за отменяне на вота, подадоха публична тъжба до Републиканската изборна комисия в Белград, само че тя беше отхвърлена.

Демонстрантите упрекват Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич в изборни измами, които са й помогнали да завоюва парламентарните избори на 17 декември и да остане на власт. Международни наблюдаващи предизвестиха, че вотът се е провел при " несправедливи условия ". Последваха вечерни митинги в Белград и няколко гладни стачки на деятели. Управляващите отхвърлят да са правили нередности и отхвърлиха концепцията за нови избори.

Междувременно, през днешния ден наново се гласоподава в 28 изборни секции в Сърбия. Гласуването за избор на народни представители ще бъде повторено в секциите, в които е открито, че резултатите от гласуването не могат да бъдат одобрени и в които гласуването на извършените на 17 декември избори за народни представители е анулирано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР