Мирен протест на десетки жени, които преминаха по улиците на

...
Мирен протест на десетки жени, които преминаха по улиците на
Коментари Харесай

Талибаните разпръснаха протест на жени в Кабул с изстрели и насилие

Мирен митинг на десетки дами, които минаха по улиците на Кабул през днешния ден, скандирайки " Храна, работа и независимост ", бе атакуван и спрян от талибански сили , съобщи ДПА.

На оповестени в обществените медии фрагменти се вижда по какъв начин талибански бойци създават предупредителни изстрели и употребяват физическо принуждение против дамите, с цел да разпилян митинга в сърцето на града. В различен видеоклип се вижда дребна група дами, блокирани от талибаните в закрито пространство. " Намираме се в аптека, те ни затвориха тук ", споделя активистка в едно от видеата.



Протестиращите също по този начин скандираха, че са изтощени от дискриминирането против дамите.

С наближаването на първата годишнина, откогато талибаните се върнаха на власт в Афганистан, дамите още веднъж започнаха да излизат на улицата, с цел да изразят недоволството си от обстоятелството, че правото им на обучение, достъпът им до работа и свободата им на придвижване бяха лимитирани от новите управници.

След като превзеха властта през август предходната година, талибаните започнаха да лимитират главните права на дамите и потушиха митингите против тези свои дейности. Нито една страна не признава държавното управление на талибаните, отбелязва ДПА.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР