Мирен граждански протест ще се проведе утре в Бургас в

...
Мирен граждански протест ще се проведе утре в Бургас в
Коментари Харесай

Протестиращи се събират в Бургас в защита на Черноморието от застрояване

Мирен цивилен митинг ще се организира на следващия ден в Бургас в отбрана на Черноморието против застрояване.

Инициаторът на митинга заяви, че митингът "Море без бетон " е напълно гражданска самодейност и ще се състои пред постройката на Регионалната дирекция за народен строителен надзор /РДНСК/ в морския град.

Рибари на митинг в София поради замърсяването на реките

"Ще се съберем пред РДНСК, тъй като дирекцията e директно виновна, както за градежа на Алепу, по този начин и за множеството останали бетонни градежи по Черноморието. Заедно ще покажем загрижеността си към природата, която е застрашена от алчността на шепа хора ", заканва се Кремена Ватева.

В непосредственост до плаж Алепу се строи така наречен подпорна стена - брегоукрепително оборудване с тип на хотел. Вече повече от година противоречивият градеж провокира публичното отвращение. През последната седмица обаче излязоха нескрито голям брой обстоятелства, които демонстрираха действителните размери на протичащото се, като при започване на тази седмица даже беше обществено декларирано, че "от самото начало планът на Алепу е за курортно населено място ", въпреки че всички забъркани до този миг отричаха очевидното.

Тодор Георгиев, ръководител на Националната асоциация "Българско черноморие " разяснява пред Българска телеграфна агенция, че плануваният протест е нарушение на правата на частната благосъстоятелност и неглижиране на държавни институции като РДНСК, която е способен орган. Според него застрояване би трябвало да има там, където има разрещение за това.

"Не е допустимо работещите хора да заплащат налози, а тези налози формирали бюджета, да подкрепят настояванията на хора, които желаят да завземат непозната благосъстоятелност. "Зелените " провеждат митинги, тъй като напълно скоро ще се гледа на второ четене Законът за биологичното разообразие. Явно са доста обезпокоени, че може би доста по-трудно ще усвоят милиардите за биоразнообразие, защото евентуално парите ще преминат в зона "Натура ", прибавя Георгиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР