Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си СЕДЕМ.

...
Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си СЕДЕМ.
Коментари Харесай

Стихотворения с биографии - новата книга на Мирела Иванова

Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си " СЕДЕМ. Стихотворения с биографии " след сполучливи опити и пътувания в разнообразни жанрове, оповестяват от издателството " Хермес ".

Мирела Иванова е създател на поетичните книги като " Каменни криле ", " Самотна игра ", " Памет за детайлности ", " Разглобяване на играчките ", " Еклектики " и " Любовите ни ". Стихотворенията й са превеждани и са включвани в антологии на българската лирика, издала е книги в Германия. Тя е драматург на Народния спектакъл " Иван Вазов ".

 Стихотворения с биографии - новата книга на Мирела Иванова

" В поезията на Мирела Иванова може да бъде забелязан дълбокият пейзаж на българското съществуване – със стотици шлифовани от почерка детайлности, с патоси и сантименти, които играят на въже с иронията. Мощна книга. Стихотворенията й в действителност са едни от най-силните лирически текстове, писани на български след началото на ХХІ век ", написа доцент доктор Пламен Дойнов в " Литературен вестник ".

Бенедикт Еренц в " Ди Цайт " отбелязва: " Мирела Иванова с лекост на духа сменя епохите, взирайки се във времето, хвърля по някой камък във водата, оставя спомените да кръжат в близост и се удивлява на целостта във възхитителни литании. Самотната игра край първоизвора на едно огромно дете, което беседва безмилостно със себе си. Поетеса, която е същинско изобретение! "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР