Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина

...
Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина
Коментари Харесай

Мирела Демирева на световен финал в Доха

Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина на международното състезание в Доха и се прицели в спечелването на златния орден. Тя беше една от петте състезателки, които се оправиха с квалификационната норма от 194 см. Сребърната медалистка от Рио 2016 преодоля височината от втория си опит и заслужи право да взе участие във финала в понеделник.

" За понеделник – скачам за златен орден. В противоположен случай не виждам въобще смисъл да влизам в надпреварата ", сподели Демирева, представена от bgathletic.com. " Квалификацията постоянно е тежко съревнование, най-малко за мен. Има единствено какво да загубиш, няма какво да спечелиш, защото на мен задачата ми е златен орден, а не да се класирам за край ", уточни тя.

Това е трето присъединяване на Демирева на международно състезание навън, като и в трите тя съумя да се класира за край. В Пекин през 2015 година българката се подреди девета, а в Лондон преди две години приключи седма.

Световната шампионка от преди две години Мария Ласицкене се оправи с квалификационната норма от 1.94 метра. Планетарната шампионка в зала от Портланд 2016 Вашти Кънингам (САЩ) направи безгрешна подготовка и също си обезпечи място на финала.

Останалите финалистки са Ярослава Махучик (Украйна), Имке Онен (Германия), Тинита Бътс (САЩ), Клер Орсел (Белгия), Ана Шимич (Хърватия), Карина Демидик (Беларус), Камила Личвинко (Полша), Светлана Радживил (Узбекистан) и Юлия Левченко (Украйна).

Георги Цонов не можа да се класира за финала в тройния скок. В най-хубавия от трите си опита записа 16.61 м и остана на 26 см от квалификационната норма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР